PRVE REČI Milice Mandić posle osvajanja zlatne medalje na OI: Srbijo, ovo moraš da poslušaš!

Naša najbolja tekvondistkinja svih vremena sada je jedna od najuspešnijih sportistkinja u istoriji naše zemlje, jer je osvojila zlato već na drugim Igrama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Javier SORIANO/AFP/Profimedia

Milica Mandić je osoba koju Srbija danas slavi. Ova prelepa tekvondistkinja osvojila je novo zlato na Olimpijskim igrama, prvo posle devet godina i takmičenja u Londonu, a sada je za RTS iznela svoje utiske posle novog kolosalnog uspeha:

– Hvala na čestitkama, ovo nisu samo moje zasluge, mjnogo sam emotivna i ponosna na ceo moj tim, da nije bilo njih, moje porodice, verenika – zato sam ponosna što su iza mene tako divni ljudi koji su me gurali do maksimuma, svoje poslednje OI sam želela da završim na najbolji mogući način i uspela u tome.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Upitana je i o tome što joj zapadni mediji nikad ne daju dovoljno pažnje.

– Mislim da su prognoze za mene, što se tiče stranih medija, uvek bile slabe – da uspeh ne može da se ponovi. Ja sam išla protiv svih šansi, znala sam kakvu podršku imam i našla se ponovo na podijumu. Sve protivnice su bile jako dobre, svaka borba je bila teška za sebe. U finalu mislim da je presudilo što je prvi udarac u glavu bio jak, pa rivalka nije smela više da napada toliko, pa sam ja kontrolisala borbu.

Kako se osećala pošto je već ranije znala kakav je osećaj olimpijskog finala?

– Sve je bilo poznato i strano – znam da sam bila u finalu OI, za nju je bio prvi put, htela sam do to iskoristim, uspela sam, ali svaki put je drugačiji osećaj.

Jedna Amerikanka, koja je postala takođe šampionka, počela je da se bavi ovim sportom baš zbog Milice:

– Nisam to znala – ta devojka je kvalitetan i sjajan borac, zaslužila je sve, srećna sam što imam takav uticaj – možda je to bio teret za mene, ali ponosna sam kad neko kaže da je neko krenuo zbog mene, trudimo se da propagiramo prave vrednosti – meni je ovo najlepši život koji sam mogla da izaberem i volela bi da to prenesem na neke buduće generacije.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar