Marinine lavice kreću po zlato: Evo kada srpske košarkašice igraju protiv velikog dužnika

– Biće to veoma izazovna utakmica za nas - kaže Ivon Andreson

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije svoj prvi meč na Olimpijskim igrama odigraće u ponedeljak u 10.20 časova po srednjeevropskom vremenu. Protivnik u Saitama Super Areni biće reprezentacija Kanade, koja je ostala veliki dužnik našem timu na prethodnim igrama u Riju. Tada je u grupnoj fazi Srbija ispustila vođstvo od 18 poena razlike i na kraju doživela poraz od Kanade sa 71:67.

– Očekujem da će to biti teška utakmica. Mi smo spremne i želimo da damo sve od sebe. Znamo da je Kanada ekipa koja igra 40 minuta jako i do poslednjeg trenutka ne odustaju, tako da mislim da će ključna stvar biti da naš fokus bude sve vreme na visokom nivou – istakla je Tina Krajišnik.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ivon Anderson je svesna odakle će pretiti najveća opasnost u duelu sa Kanađankama.

– Biće to veoma izazovna utakmica za nas. One igraju fizički vrlo snažno, agresivne su i u odbrani i u napadu. Očekujem da će utakmica biti u veoma brzom ritmu. Mi smo navikle na to i spremne smo za veliku borbu – zaključila je Anderson.

Pored Srbije i Kanade, u grupi su još Španija i Koreja. Plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz sve tri grupe, kao i dva bolja trećeplasirana tima. Srbija je na prethodnim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju, a pre mesec dana je na Evropskom prvenstvu u Španiji vratila titulu šampiona Evrope.

Bonus video:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar