Zašto Zapad nikako NE VOLI Rusiju? Lavrov dao zanimljiv odgovor, poslao jasnu poruku

On je naglasio da se Rusija nikad ni od koga nije zatvarala, jednostavno se treba naviknuti "da nas ne vole".

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Sergej Lavrov
Tanjug/ AP Photo/Alexander Zemlianićenko

Zapad ne voli Rusiju jer vodi nezavisnu politiku i bori se za sopstvene interese – od nje se očekivala drugačija politika, saopštio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

– Ne vole nas jer iluzije koje je Zapad imao prema nama, nakon raspada SSSR i nakon prvih godina Ruske Federacije – u onom smislu u kojem ona sada postoji – te iluzije su bile raspršene – objasnio je Lavrov.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je naglasio da se Rusija nikad ni od koga nije zatvarala, jednostavno se treba naviknuti “da nas ne vole”. On je naglasio da Rusija ima svoju istoriju i dostojanstvo, kao i resurse da to održava.

– Nervozni su jer Rusija nije opravdala očekivanja i vodi nezavisnu politiku, posebno kada zapad želi svima da diktira, a ne da se dogovara sa svima ostalima… To će se na žalost i dalje manifestovati – dodao je ministar.

On je naglasio da se ova politika Zapada jasno manifestuje u dokumentima samita NATO-a i EU. Kako je saopštio šef ruske diplomatije, Rusiju svuda gledaju kao neprijatelja i pretnju, protiv koje treba istupiti jedinstveno. Međutim, Rusija će uvek braniti svoje interese, ali će ostaviti otvorena vrata za saradnju.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Sputnjik

Komentari (2)

  1. Kako ce da je vole, Napoleon je pokusao osvojiti Rusiju pa Hitler, ali to nije moguce, Englezi bi Rusiji nocas vrat slomili kad bi mogli i kad bi smeli, e zato Rusiju niko ne voli, jer je neosvojiva, jer je ogromna, .

    Odgovori

Ostavite komentar