Svi ga zaobilaze, niko me sme da ga premesti: Na ovoj raskrsnici nalazi se misteriozni GROB (VIDEO)

Meštani se plaše odmazde preminulog za koga kažu da im dolazi u snove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/Ihlas News Agency

Turisti koji prođu centrom turskog grada Sivasa najverovatnije će biti blago rečeno zbunjeni kada kod jedne prometne raskrsnice buu ugledali – grob.

U ulici Jeni Mahale Hamzaeglu vozači voze opreznije da ne bi udarili pravo u grob, odnosno nadgrobni spomenik koji se nalazi tačno na sredini raskrsnice.

Misteriozni grob tek nedavno je privukao nacionalnu pažnju, nakon što su fotografije i snimci drona postali viralni na društvenim mrežama.

Iako je na velikom nadgrobnom spomeniku urezan natpis “Gariban mučenik Baba”, niko zapravo ne zna kome pripada grob.

Da bi izgradili okrug Sarkısla, vlasnici domova u tom području su eksproprisani, a veruje se da se misteriozni grob prvobitno nalazio u nečijem dvorištu. Zašto je put izgrađen oko njega, umesto da ga zaobiđe za nekoliko metara, druga je misterija.

Načelnik susedne opštine Kandemir Ahmet Hark rekao je turskom listu Haber da su priče oko misterioznog groba bile ono što je ubedilo radnike da ga ostave tamo gde leži, umesto da premeštaju ostatke.

Kaže se da se osoba koja je tamo sahranjena pojavila u snovima poslednjih vlasnika imanja na kome se nalazilo, govoreći im da je grob nekada bio sveti oltar. Navodno se isto dogodilo i prethodnim vlasnicima, pa su svi samo ostavili grob na miru, uključujući i radnike koji su izgradili put. Tako da je grob ostao na mestu na kojem je i bio pre.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar