Bosanac u Belgiji pronašao na ulici novčanik PUN para: Njegova odluka zapanjila je mnoge

Nije imao dilemu šta da radi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Edin Mujakić zvani Bufon, vozač iz Velike Kladuše, iznenadio je mnoge na Balkanu odlukom šta da radi, kada je na ulici u Belgiji našao novčanik pun para.

Vozač iz Velike Kladuše našao se u Belgiji vozeći kamion i u mestu Kortrajk napravio je pauzu za odmor, prenosi portal GPMaljevac.com.

Pored benzinske pumpe u Kortrajku tada je pronašao novčanik u kojem je video dosta novca, dokumenata i kreditnih kartica. Vlasnik novčanika bio je iz Moldavije.

Edin se nije dvoumio – podigao je novčanik s poda i išao je od kamiona do kamiona koji su bili parkirani pored pumpe, ne bi li otkrio ko je njegov vlasnik.

Vozača nije pronašao na parkingu. Ušao je u kamion i u novčaniku je pronašao neki kontakt sa brojem telefona koji je i rešio situaciju. Dodao je broj na Viber gde je uspeo da stupi u kontakt sa sestrom vlasnika novčanika.

Edin i Dorin na kraju su se slikali za uspomenu, Foto: Radiosarajevo.ba printscreen/Facebook printscreen

Gospođa je poslala broj vlasnika nakon čega se on javio rekavši da je kamionom dosta udaljen pa je potom taksijem došao do parkinga gde je bio Edin sa novčanikom.

Moldavac Dorin Varanita je bio toliko srećan da je ostao bez reči kada mu je Edin dao novčanik. Dorin mu je ponudio novčanu nagradu ali Edin nije hteo da čuje za to, smatrajući da je njegova moralna dužnost bila da postupi pravilno.

– Narode, srce mi je ispunjeno i ja večeras spavam mirne glave jer sam učinio dobro delo – napisao je Edin posle ovog slučaja na Fejsbuku.

Gest Edina Mujakića podelio je Balkance na društvenim mrežama. Iako su ga svi podržali u odluci, mnogi su usput progunđali, pošto je reč o Belgiji, tvrdeći da niko ne bi ni primetio da je uzeo sve iz novčanika i krenuo dalje na put.



Izvor: Radiosarajevo.ba

Komentari (2)

  1. Kako o ovoj odluci moze da bude podeljena javnost? Pa zar Vas majke nisu vaspitale da bi to bila kradja? Ovaj covek je posten. Jel to neobicno?

    Odgovori

Ostavite komentar