“Oni su SIROTINJA, a mi idemo i 200 m autom na posao”: Srpkinje je PODELILA ova fotka devojke na biciklu

Među komentatorima se razvila i diskusija o životnim standardima u našoj zemlji i Danskoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Grigory Dukor / TASS / Profimedia

Društvenim mrežama ovih dana kruži fotografija devojke atletske građe na biciklu na putu do posla, a koja je izazvala lavinu pozitivnih komentara na račun njenog dobrog izgleda, kao i pohvale za korišćenje bicikla umesto automobila.

“To je to, top”, “Odličan rezultat. Barem za mene. Ovi svi nešto filozofiraju i kao ne dopada im se rezultat. Kad siđe sa bicikla te noge izgledaju drugačije nego sad na biciklu”, neki su od komentara koji se dive njenim zategnutim nogama i izvajanoj figuri, i smatraju da je to sve zbog svakodnevne vožnje bicikla, dok ostali iznose mišljenje da je za takav izgled, pored vožnje bicikla, neophodna i teretana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Među komentatorima se razvila i diskusija o životnim standardima u našoj zemlji i Danskoj, i dok neki smatraju da su Danci velike škrtice i ne žele da potroše novac za gorivo, drugi pohvaljuju ovakav način transporta do posla i kritikuju našu rasipnost.

Foto: Grigory Dukor / TASS / Profimedia

“Ma pusti sirotinju. Kod nas se ide autom na posao iako je on udaljen samo 200 metara od kuće”, jedan je od komentara ispod fotografije koji se ironično osvrće na naše neracionalno trošenje novca u odnosu na Dance koji imaju mnogo viši životni standard.


Mnogi korisnici Tvitera napisali su da ne bi išli biciklom na posao jer ne žele da znojavi provedu radni dan i da je ipak bolje ići kolima.

Inače, u Danskoj je praksa među stanovnicima da se upravo ovim prevoznim sredstvom putuje na posao, ali i obavljaju sve ostale dnevne obaveze kao što su kupovina, prevoz dece do vrtića ili čak odlazak na žurku.

U Danskoj danas postoji preko 5 miliona bicikala i 11.000 biciklističkih staza, kao i veliki broj parkinga. Država radi na pozitivnim merama radi na promovisanju ove vrste saobraćaja, pa nas ne treba čuditi ako u Kopenhagenu zateknemo i kraljevsku porodicu kako po kiši ili snegu do svog odredišta okreće pedale bicikla.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blicžena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar