Da li će ovako izgledati BUDUĆNOST na plaži? Ljudi nose čudne maske, a razlog je JEZIV (FOTO)

Kada je nega kože u pitanju, Azijati apsolutno dominiraju i postavljaju nove trendove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Exclusivepix / Exclusivepix / Profimedia

U svetu su sve veći napori da se približe saznanja ljudima o zaštiti i očuvanju kože. Takođe postoje i brojne akcije koje za cilj imaju da ljudima probude svest o štetnosti direktnih sunčevih zraka na koži.

Kada je nega kože u pitanju, Azijati apsolutno dominiraju i postavljaju nove trendove – od maski za lice, krema i drugih pomagala. U ovom slučaju, reč je o bikiniju za lice, odnosno fejskini (facekini).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U Kini se koristi mnogo proizvoda za održavanje blede kože. I dok se mnoge ponose svojom bronzanom kožom i istu vide kao uslov za lepotu, azijske žene smatraju da je bela koža odraz prave lepote pa zbog toga na plaži nose masku koja prekriva kompletnu glavu ostavljajući mini otvore za oči, nos i usta.

Ovaj bikini za lice osmislila je vlasnica prodavnice kupaćih kostima Žang Šifan još 2004. godine jer u Kini žene žude za svetlijom kožom, a izlaganje suncu je čini tamnijom. Svrha ovog komada odeće je da vas zaštiti od sunca, meduza i insekata.

I dok devojke u zapadnim kulturama tragaju za što manjim bikinijima, a sve češće su na plaži potpuno gole ili u toplesu, u Kini žene ozbiljno slušaju savete stručnjaka koji kažu da ne izlažemo kožu suncu tokom kritičnog dela dana.

Cena ovog bikinija za lice varira od 2 dolara za jednostavnije do 24 dolara za one nešto luksuznije komade.

Šta vi mislite o ovome?

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar