Potreban vam je samo JASTUK: Jednostavan trik koji će vam ukloniti BOLOVE u leđima

Neka bolovi u leđima postanu prošlost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / Wavebreak / Profimedia

Ako na poslu sedite osam sati, verovatno vam se dešava da povremeno imate bolove u leđima.

Na bolove u leđima utiče i savremeni način života, a gotovo svaka druga osoba pati od nekog oblika nelagode u leđnom delu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ako i vi spadate u ovu grupu, bitno je da znate da postoji rešenje za ovaj problem. Fizijatri objašnjavaju da postoje određene vežbe koje mogu da utiču na smanjenje bolova, ali i da je poza u kojoj spavamo od presudnog značaja.

Kako biste spavali što pravilnije, savet je da koristite jedan manji jastuk tako što ćete ga postaviti između kolena, ukoliko spavate na boku. Ako spavate na leđima, jastuk postavite ispod kolena.

Foto: – / Wavebreak / Profimedia

Na ovaj način će vaše telo tokom spavanja biti u pravilnom položaju, a pritisak na leđa će se smanjiti. Što duže budete praktikovati ovaj trik, sve više ćete se buditi naspavaniji i odmorniji, samo je bitno da ga se pridržavate.

Zbog čega je ovaj položaj bitan tokom spavanja?

1. Veća udobnost i manji pritisak

Jastuk drži kolena u savršenom položaju, tako da smanjuje pritisak na jednoj strani tela. Ako spavate na boku, kukovi će vam biti poravnati, odnosno biće u savršenom anatomskom položaju. Dok spavate na boku, ako nemate jastuk, “gornja” noga se često pomera napred dok tražite položaj u kojem se više odmarate. Taj pritisak uvijanja može da iritira nerve u leđima, zbog čega se javljaju bolovi.

Foto: – / PhotoAlto / Profimedia

2. Odlična vežba za ljude koji imaju išijas

Ovaj položaj je odličan za ljude koji imaju problem s bolovima u donjem delu leđa ili bolove u nogama, posebno za one koji imaju išijas.

3. Pomaže kod apneje

Spavanje na boku s jastukom između nogu je korisno za one koji imaju abnormalnost disanja, kao što je apneja. U tom položaju su vaši disajni putevi stabilniji i manje je verovatno da će ograničiti vazduh. Držanjem poravnate karlice, smanjuju se bolovi u vratu i leđima, što smanjuje mogućnost apneje u snu.

Foto: – / Wavebreak / Profimedia

4. Poboljšava cirkulaciju

Ovaj položaj ima i druge zdravstvene prednosti, a jedna od njih je da poboljšava protok krvi i pospešuje cirkulaciju.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar