“Marko nam je kum, on ga je nagovorio…”: Evo kako su Belivuk i NASMEJANI KOLJAČ Lalić ubili Miloševića

Slovo Ç nama je najbolje poznato iz naziva zloglasne terorističke organizacije Albanaca koja je delovala na teritoriji KiM

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Miloš Rafailović,Pritnscreen,Vladimir Sporcic

Ovih dana javnost su šokirale fotografije koje prikazuju zverska iživljavanja Veljka Belivuka i njegove grupe. Naime, Srđan Lalić (26), koji se s Belivukom (36), zvanim Velja Nevolja, snimao dok se spremao da zakolje Aleksandra Gligorijevića Pukija (36), bio je osumnjičen i za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, saznaje Objektiv.

Milošević je bio kum uhapšenog Marka Miljkovića Mareta (30), desne ruke Velje Nevolje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Lalić je odavno član Belivukove grupe. Bio je glavnoosumnjičeni u policijskoj istrazi ubistva Miloševića, ali volšebno je oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza. Prema nekim izvorima, neko iz policije je sklonio dokaze protiv njega – kaže izvor Objektiva. Kao pomagači u ubistvu Miloševića bili su optuženi Belivuk, Miljković i Mirko Kojić, koji su kasnije oslobođeni. Interesantno je bilo svedočenje supruge ubijenog Miloševića, Violete Milošević, koja je govorila o odnosima s Miljkovićem.

– Marko nam je kum. On je nagovarao Vlastimira da se osveti ljudima koji su ga pretukli. Nudio mu je oružje, eksploziv, automobil. Sve to nudio je Vlastimiru u mom prisustvu u jednom restoranu – rekla je supruga ubijenog karatiste.

POZADINA UBISTVA NA ŠINAMA

Sukob o kom je govorila dogodio se na jednom splavu 2014, kada je, prema navodima optužnice, 15 navijača tuklo Miloševića i njegovog prijatelja. Ovaj događaj se, inače, u optužnici tumačio kao jedan od događaja koji su potencijalni motiv ubistva, odnosno kao začetak konflikta. Milošević je izrešetan u januaru 2017. na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta, nedaleko od zgrade u kojoj je živeo.

Tužilac je u završnim rečima zatražio da Belivuk bude osuđen na zatvorsku kaznu ne manju od 10 godina. Predložio je istu kaznu i za Miljkovića, navodeći da je motiv ubistva karatiste bio sukob Belivuka i Miloševića oko poslova obezbeđenja. U optužnici se navodi da je nepoznati ubica ispalio na Miloševića deset hitaca iz „škorpiona” s prigušivačem, od kojih ga je sedam pogodilo. Upravo taj nepoznati ubica lako bi mogao da bude „koljač sa osmehom” Srđan Lalić. Miljkoviću i Mirku Kojiću stavljeno je na teret da su kupili automobil, a Belivuku da je ukrao tablice sa drugog automobila i stavio ih na kupljeni.

PUKIJEV OTAC NE GLEDA TV

Otac Aleksandra Gligorijevića Pukija, za koga se sumnja da je pogubljen upravo posle nastanka fotografije na kojoj uz osmeh poziraju Belivuk i Lalić, rekao je juče za Objektiv da nije video slike ubijenih. Samo je kratko potvrdio da je njegov sin imao na levoj ruci tetovažu.

– Ima tetovažu ćerkice – kratko je rekao otac Gligorijevića. Osim fotografija brojnih zverstava koja su se događala u „kući strave” u Ritopeku, posebno su zanimljive one na kojima se vide brojne tetovaže na telu Veljka Belivuka.

SKRIVENO ZNAČENJE VELJINIH TETOVAŽA

Posebnu pažnju u javnosti izvala je ona grčke boginje pobede Nike, što pojedini beogradski mediji tumače kao javno iskazivanje vernosti Dijani Hrkalović. Naime, Belivuk je tetovažu Nike postavio tik iznad lika „kralja droge” Pabla Eskobara, a poznato je da je Hrkalovićka menjala svoje ime upravo u Nika Rina.

KOKAIN SA REČIMA EDIJA RAME

Pažnju su privukle i fotografije na kojima se vide table kokaina. Osim one na kojoj se vidi oznaka poznate modne marke „Luj Viton”, vrlo je značajno što je viđen i paket na kome je utisnuta skraćenica KÇK. Ona potiče od albanskog izraza „Kap Ça të Kapësh”, što znači „Zgrabi šta možeš”. De fakto, njega je u jezik uveo premijer Albanije Edi Rama kada je još 2019. godine govorio o kriminalnoj organizaciji unutar albanskog pravosuđa.

DROGA STIGLA IZ ALBANIJE

Direktor Kancelarije za borbu protiv droga Milan Pekić kaže za Objektiv da je slovo Ç nama najbolje poznato iz naziva zloglasne terorističke organizacije Albanaca koja je delovala na teritoriji Kosova i Metohije.

– To je znak albanskih terorista UČK, to je njihovo slovo Č. Narko-dileri obeležavaju svoje tovare droge. To znači da je kokain došao iz pravca Albanije, a tamo sigurno iz Južne Amerike, jer odranije operativni podaci ukazuju da se morske luke u Albaniji koriste za krijumčarenje narkotika. To je ta ruta, a onda ga, koristeći delom centralnu balkansku rutu, prebacuju do zemalja zapadne Evrope. Srbija je tranzitna zemlja, a gde je ovo konkretno išlo, ne znam – kaže Pekić za naš list.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

BONUS VIDEO:

NASTAVAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 20. JUL

Foto: Objektiv.rs

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. kakvih 10 godina za ovakve psihopate, da li su oni normalni??? zbog ovakvih bolesnika treba smrtnu kaznu vratiti na snagu, bez preterivanja

    Odgovori
  2. Neka olos trune u zatvoru i svi ostali sa njima koji su im dozvoljavali sve ovo godinama... Nisu sami u svemu ovome... Monstrumi, kako se ne plase za svoja buduca pokolenja-svoju decu,zene,majke,oceve... Uzasno je citati i gledati sve ovo...

    Odgovori
  3. Pravimo se ludi da je dokaze za ubistvo Vlastimira Miloševića "neko" uništio u policiji, a svi znaju da je to bila Dijana Hrkalović.

    Odgovori

Ostavite komentar