NEVREME zahvatilo Srbiju: Tukao grad veličine lešnika, pokrenulo se klizište, Šabac PARALISAN (FOTO)

RHMZ je ranije tokom dana upozoravao na pojavu jakih pljuskova sa velikom količinom padavina, grmljavinom, gradom i olujnim vetrom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC/ nr

RHMZ tokom celog dana upozorava na pljuskove i nepogode u različitim krajevima Srbije, a neki delovi zemlje već su pogođeni nepogodama.

Naime, snažno nevreme pogodilo je Blace, Kruševac i Ivanjicu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

RHMZ je ranije tokom dana upozoravao na pojavu jakih pljuskova sa velikom količinom padavina, grmljavinom, gradom i olujnim vetrom.

Grad veličine lešnika pogodio okolinu Blaca; Na Goliji se pokrenulo klizište

Snažno nevreme pogodilo je danas opštine Blace, Kruševac i Ivanjicu.

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je oko 17 sati opštinu Blace.

Grad velicine lešnika padao je petnaestak minuta i naneo veliku štetu poljoprivrednim kulturama, preneo je RTS. Najteže je u selima Kaševar i Trbunje, gde je stradao skoro celokupan rod šljiva.

Olujno nevreme koje je u popodnevnim časovima zahvatilo područje opštine Ivanjica, na području Golije pokrenulo je klizišta, a neprohodni su putevi u pravcu sela Bratljevo, Gledica, Vučak. Nevreme praćeno jakim pljuskovima pogodilo je i Kruševac.

Sitan grad padao je u Vučaku i nekoliko okolnih sela.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za jugoistočnu Srbiju na vremenske nepogode.

Na području Topličkog, Rasinskog i Nišavskog okruga očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom uz veliku količinu padavina za kratko vreme, pojavu grada i olujnog vetra.

Jako nevreme protutnjalo Ivanjicom: Neprohodno pet lokalnih putnih pravaca

Jaka kiša koja je u popodnevnim satima zahvatila područje ivanjičke opštine oštetila je putnu infastrfukturu a pet putnih pravaca potpuno je neprohodno. Najkritičnija situacija je u u selima Međurečje, Vučak, Bratljevo i Gleđica. „Voda je oštetile puteve, pa prilaz do donaćinstava u ovom trenutku nije moguć. Ekipe su na terenu i pokušavaju da koliko su u mogućnosti saniraju nastalu štetu“, izjavio je za RINU Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Foto: RINA

U pojedinim selima kiša je bila praćena jakim intenzivnim gradom, pa je pričinjena i šteta u voćnjacima i baštama. „Opet su najviše stradale maline čija berba i dalje uveliko traje. Kad se sve sabere mi smo obrali samop trećinu roda, jer su ostalo odnele suša i grad“, kaže malinar iz Ivanjice. Usled vremenskih nepogoda došlo je do havarije i na gradskom području opštine Ivanjica. Zbog obilnih padavina došlo je do preopterećenja kanalizacionog sistema i poplavljena je ulica Druge proleterske u Ivanjici.

Foto: Printscreen/RHMZ

U Srbiji će danas vreme biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Popodne i uveče ponegde su moguće nepogode sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 16 do 20, najviša od 27 do 33 stepena.

U Beogradu će biti povremeno oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom po podne i uveče. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura 19, najvisa 29 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u Srbiji za dane vikenda i u ponedeljak biti promenljivo oblačno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine.

Ponegde će biti nepogoda sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

Za celu Sbriju na snazi je narandžasti meteo alarm, koji označava opasno vreme.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se do utorka očekuje promenljivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde nepogoda sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

Od srede će biti pretežno sunčano, po podne ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Temperatura će se kretati oko prosečnih vrednosti.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar