Bogata ponuda: Evo zašto je Jagodina nezaobilazna destinacija domaćih i stranih turista (FOTO)

Preko 600.000 turista godišnje uživa u svim turističkim sadržajima koje grad Jagodina nudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Promo

Zbog svoje turističke ponude Jagodine je nezaobilazna turistička destinacija mnogih kako domaćih, tako i stranih turista. Preko 600.000 turista godišnje uživa u svim turističkim sadržajima koje grad Jagodina nudi.

U turističku ponudu Jagodine ubrajaju se: Akva park, Zoološki vrt, Muzej voštanih figura, izletište Potok-Đurđevo brdo, mnoge kulturno-istorijske znamenitosti, brojni uređeni gradski parkovi kao i mnoštvo drugih atrakcija. Jagodinski zoo vrt, prvi zoo vrt južno od Beograda nudi razgledanje i upoznavanje sa preko 250 atraktivnih životinjskih vrsta iz celog sveta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prvi akva park u Srbiji je napravljen u Jagodini, on svojom atraktivnošću i novitetima predstavlja svake letnje sezone najposećenije mesto u Srbiji za osveženje i zabavu. Jedini Muzej voštanih figura u Srbiji i u ovom delu Evrope sa preko 30 eksponata: istorijski ličnosti,političara,sportista… je nezaobilazno mesto poseta mnogih đačkih ekskurzija i organizovanih grupa.

U izletištu Potok u Đurđevom brdu pored jedinstvenog veštačkog vodopada i sistemom fontana dugih 122 metra nalazi se takođe i Letnja scena koja prima i do 1.000 posetilaca na kojoj se periodu od maja do septembra, besplatno, u organizaciji Skupštine grada Jagodina održavaju različite kulturno-zabavne manifestacije. Od nedavno, nedaleko od Jagodine pored Velike Morave, otvoren je turističko-istorijski kompleks Kočin hrast. Tamo se možete rashladiti ne samo u hladovini ovog zaštićenog kulturnog dobra starog 300 godina, i provesti nezaboravan dan sa porodicom i prijateljima i uživati u mnogim sadržajima koje ovaj turistički kompleks nudi.

Broj gostiju i postignuti značajni rezultati u turizmu doprineli su da grad Jagodina bude dobitnik brojnih medalja,pobedničkih pehara i priznanja na mnogim sajmovima turizma.

Čuveni Nušićev svetski putnik koji je proslavio Jagodinu Jovanča Micić, skulptura koja se nalazi na ulazu u Jagodinu, predstavlja ne samo turističku atrakciju, već je i svojevrsna dobrodošlica za mnoge turiste u bliskoj budućnosti koji će sigurno posle posete Jagodini reći: „Ceo svet obiđoh,ali ko Jagodinu nigde ne nađoh“.



Izvor: PR tekst

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar