Dobijanje preplanulog TENA pomoću “airbrush” tehnike: Tri načina da vam boja traje što DUŽE

Stručnjak iz te oblasti otkriva koji su to načini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / PhotoAlto / Profimedia

Solarijum bi trebalo da izbegavamo u širokom luku ako ne želimo da naštetimo koži.

Osim solarijuma, postoje još neke tehnike kojima možete dobiti preplanuli ten, a jedna od njih je i airbrush tehnika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, mnogima ova tehnika nije prvi izbor s obzirom da njen efekat traje oko desetak dana. Zbog kratkotrajnog efekta, stručnjak iz ove oblasti Džuls von Hep je objasnio na koje načine možete da produžite rok trajanja preplanulog tena dobijenog airbrush tehnikom.

Airbrush tehnika je metoda dobijanja preplanulog tena prskanjem, a ovo su načini na koje njen efekat možete da produžite na dve nedelje.

Izbegavajte piling

Poželjno je da izbegavate bilo kakav piling najmanje 24 sata pre odlaska na airbrush tehniku, kao i sve vreme dok vaš ten traje. Ako koristite neke proizvode za lice i telo na bazi AHA kiselina, takođe ih izbegavajte 24 sata pre tretmana jer izazivaju piling kože na dubljem nivou i dovode do toga da ten brže izbledi.

Foto: – / Wavebreak / Profimedia

Svakako, to ne znači da u potpunosti treba da izbegavate piling. Da biste imali lep i preplanuli ten, veoma je važno skidanje mrtvih ćelija sa kože, a to se upravo postiže pilingom. Savet je da piling uradite dva dana pre tretmana i na taj način ćete stvoriti idealnu podlogu za blistavi ten.

Obratite pažnju na ciklus

Vreme koje birate za potamnjivanje kože zavisi i od toga kada vam započinje menstrualni ciklus. Savet je da ne idete na ovaj tretman u nedelji pre menstruacije ili dok imate ciklus jer se boja neće “primiti” i trajaće znatno kraće. Najbolje je da sačekate da vam se ciklus završi i odmah nakon prestanka menstruacije možete otići na potamnjivanje airbrush tehnikom.

Foto: – / PhotoAlto / Profimedia

Izbegavajte ulja

Ako ste pre odlaska na potamnjivanje koristili proizvode za negu kože na bazi ulja, postoji verovatno da će se preplanula boja brže saprati. Ulja deluju kao barijera na koži koja sprečava da se potamnjivač ravnomerno upije. Takođe, savet je da ulja izbegavate i nakon tretmana jer ona razbijaju pigmente u potamnjivaču, zbog čega će boja brže nestati.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Blic Žena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar