Paralisao aerodrom kad su mu rekli da mora da plati prtljag: Policiji je rekao ono što se NIKADA ne kaže

Više od 1.000 putnika zavisilo je od njegovog ponašanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kanađanin Vegal Rouzen (74) blokirao je nekoliko letova i više od hiljadu putnika da otputuju na željenu destinaciju kada mu je na predaji prtljaga u Fort Loderdejlu na Floridi rečeno da mora da ga plati.

Rouzen je mislio da može da ponese veću torbu u avion sa sobom, međutim, nije proverio njene dimenzije i zaposleni na ček-inu nisu imali razumevanja. Nakon što mu je rečeno koliko para mora da da, deka je pobesneo. Prvo je vikao na zaposlene, a onda je izgovorio ono što nikako nije smeo.

– Imam bombu! U torbi imam bombu – vikao je Rouzen posle čega je obezbeđenje dotrčalo do njega.

Rouzen je rekao da će, ako mu uzmu torbu, aktivirati eksploziv. Zbog toga ni obezbeđenje, a ni policija sa Floride nisu smeli da mu priđu.

– Odmaknite se od pulta i mirno spustite torbu na zemlju. Upozoravamo vas da ćete, ako nas ne poslušati, biti neutralisani – vikala je policija.

Vegal Rouzen prešao je sve granice na aerodromu i pravo je čudo kako je prošao samo sa privođenjem, Foto: South Florida Sun Sentinel printscreen

Umesto da se primiri, besni deka je tu sebi pogoršao situaciju. Mnogi korisnici društvenih mreža su istakli da je mogao da bude i ubijen. Rouzen je rešio da nastavi s pretnjama i rekao je da se varaju svi koji misle da u torbi nema eksploziv.

Pravo je čudo kako su dva policajca, očito obučena za ovakve situacije, reagovala u trenutku. Približili su se deki s leđa, zavukavši se prethodno do pulta sa radnicama na aerodromu i onda su skočili na putnika.

Naravno, ispostavilo se da je Rouzen u torbi imao samo garderobu i sredstva za ličnu higijenu.

– U torbi je bio i jedan uređaj koji je policiju u prvi mah prepao, ali su potom otkrili da se radi o spravi koja pomaže starijim ljudima ako imaju zastoj u disanju dok spavaju – rekla je jedna od radnica na aerodromu u Fort Loderdejlu.

Zbog Rouzena je obustavljeno nekoliko letova, a on je kažnjen sa 20.000 dolara na sudu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar