Za ljubitelje ovog ukusnog voća: Najbolji DOMAĆI sladoled od jagoda koji sigurno uspeva (RECEPT)

Da ga pripremite, biće vam potrebno oko 30 minuta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / Digifoodstock / Profimedia

S obzirom da prognoze pokazuju da će danas biti 40 stepeni Celzijusa, pravo je vreme da se osvežimo jednim sladoledom.

Sladoled od jagode je idealan ako želite da probate nešto malo drugačije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vreme pripreme sladoleda po ovom receptu je 30 minuta, a sadrži ukupno 206 kalorija.

Sastojci:

400 ml slatke pavlake

2 jajeta

150 g šećera

Foto: – / Digifoodstock / Profimedia

450 g seckanih jagoda

pola kašike limunovog soka

Priprema:

Slatku pavlaku pustiti da proključa, a zatim skloniti sa vatre. U posebnoj činiji umutite jaja sa polovinom šećera, pa dodajte vruć krem – sipajte ga polako, uz neprekidno mućenje. Vratiti šerpu i kuvati na nižoj temperaturi, ne dozvolite da proključa. Kuvati uz stalno mešanje, dok se smesa blago ne zgusne. Ohladiti fil na sobnoj temperaturi i povremeno ga promešati. Neka se hladi najmanje dva sata.

Foto: – / Digifoodstock / Profimedia

Dok se fil hladi, u blenderu umutiti jagode sa preostalim šećerom i sokom od limuna, dok ne postane glatko. Smesu procediti i sipati u ohlađen fil, pa dobro izmešati. Presuti u željene posude i ostaviti da se sladoled zamrzne u zamrzivaču.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!