Epidemija korone će trajati čak PET GODINA? Dr Adžić poslala važno upozorenje, pa govorila o delta soju

Iako je epidemiološka situacija u Srbiji trenutno stabilna, dr Adžić ističe da je zabrinuta zbog pojave delta soja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS/Printscreen

Vakcinišite se što pre, kako bismo spremno dočekali jesen. Pandemija koronavirusa može da potraje i pet godina, upozorila je direktorka kovid-bolnice u Batajnici dr Tatjana Adžić Vukičević!

Domaći stručnjaci su saglasni da ćemo do jeseni imati novi talas koronavirusa, a najviše se plaše da će dominantan biti delta soj, koji se mnogo brže širi među ljudima i mnogo je opasniji. Iako se većina zdravstvenih ustanova vratila u non-kovid režim rada, u kovid-bolnici u Batajnici zdravstveni radnici i dalje zbrinjavaju najteže slučajeve zaraze.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako je epidemiološka situacija u Srbiji trenutno stabilna, dr Adžić ističe da je zabrinuta zbog pojave delta soja.

– Naravno da nas brine delta (indijski) soj i činjenica da smo prilično usporili u procesu vakcinacije. Koristim ovu priliku da apelujem na sve one koji to nisu uradili do sada da se vakcinišu. Jedino ćemo tako pobediti pandemiju! Svaka vakcina je dobra. Antitela koja nam daju vakcine i memorijske ćelije koje imamo predstavljaju našu odbranu protiv svakog soja virusa, makar bio on indijski, brazilski ili bilo koji drugi. Molim vas, iskoristimo tu priliku koju nudi naša Srbija. Vakcina ima dovoljno i pritom možete i da birate željenu vakcinu – naglasila je ona.

– Ne zaboravite da pandemija može trajati od dve do pet godina po svojoj definiciji. Stoga, nije teško zaključiti da sve zaista zavisi od nas i našeg ponašanja – napomenula je doktorka.

Prema njenim rečima, u kovid-bolnici u Batajnici trenutno imaju nešto manje posla, ali i dalje se bore za živote najtežih pacijenata.

– Imamo 50 bolesnika, od toga 5 intubiranih. Radi se o teškim bolesnicima – kaže dr Adžić Vukičević.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar