Vatrena podrška za Italijane: Spinacola iz bolničke sobe poslao snažnu poruku zemljacima!

Bez njega će se mnogo teže izboriti sa Englezima, koji igraju pred svojim navijačima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Matthias Schrader

Fudbaleri Engleske i Italije večeras će se na londonskom “Vembliju” boriti za titulu prvaka Evrope.

Ipak, od ranije je poznato da će “azuri” biti prilično oslabljeni neigranjem Leonarda Spinacole, koji se povredio na meču sa Belgijom.

On je zbog te povrede veoma brzo podvrgnut operaciji i trenutno se nalazi na bolničkom lečenju, a nije propustio priliku da podrži svoje zemljake i saigrače.

Pred nama je poslednja bitka. Kada bih mogao da vratim vreme, sve bih isto učinio. Ponovo bih sprintao za tu loptu, uradio bih to još stotinu puta u pokušaju da osvojim metar više na protivničkoj polovini i okrenem utakmicu u našu korist. Nije to ništa začuđujuće. To su zakoni “Azura”! – objasnio je Italijan.

Pomerate granice samo onda kada ste spremni da ponudite svoju dušu saigračima. Povreda me je udaljila sa terena, ali me nije razdvojila od tima. Moj sin Matija koji ima samo tri godine razumeo je zašto tata neće večeras moći da gleda meč sa kućnog kauča. Uzbuđen sam, ne mogu to da sakrijem. Kada sam ušao u avion osetio sam se ponovo rođenim. Za par sati biću sa saigračima na terenu, a onda i na tribinama sa sunarodnicima. Moglo je biti bolje, ali moglo je biti i gore. Pred nama je poslednja bitka, na turniru koji ću zauvek nositi u sebi. Prevalili smo ogroman put od magičnih noći na Olimpiku do hrama fudbala i okršaja sa domaćinom. U mom slučaju, sudbina je dodala još par kilometara putovanja – stazu patnje u Finskoj zbog povrede Ahilove tetive. Sada sam spreman. Osećam da imam još mnogo toga da dam. Vratiću se za par meseci, ali želim da mislim da ćemo večeras sprintati zajedno. Zamišljam Brajana Kristantea, prvog saigrača koji me je tešio posle povrede, kako podiže nešto mnogo značajnije od moje glave. Napred Azuri! – zaključio je Spinacola.

BONUS VIDEO:

“UEFA ovo želela? Nemojte da me zasmejavate”: Reči hrvatske legende odjeknule pred finale EURO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar