Jezivo UBISTVO u bolnici: Medicinska sestra pacijentu (62) umesto rastvora ubrizgala BENZIN u krvotok

Medicinska sestra je optužena za nesavesno lečenje koje je iz nehata dovelo do smrti pacijenta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija, Shutterstock/Gorodenkoff

Medicinska sestra iz Hrvatske je, kako kaže, nenamerno pogrešila i ubrizgala čoveku benzin umesto rastvora, što je dovelo do njegove smrti.

Medicinskoj sestri Županijske bolnice u Čakovcu koja je pacijentu umesto fiziološkog rastvora greškom ubrizgala medicinski benzin preti osam godina zatvora.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Medicinska sestra je optužena za nesavesno lečenje koje je iz nehata dovelo do smrti pacijenta, a Opštinsko državno tužilaštvo u Čakovcu podiglo je optužnicu nakon istrage.

Kao medicinska sestra zadužena za brigu o 62-godišnjem pacijentu na hemodijalizi u sobi za samoizolaciju (zbog njegovog kontakta s osobom pozitivnom na koronavirus) ona mu je, kada ga je skidala sa aparata za hemodijalizu, greškom umesto fiziološkog u kateter na vratu ubrizgala medicinski benzin, prenosi Republika.

– Benzin je ušao u krvotok što je dovelo do trovanja organizma i zastoja rada više organa zbog čega je pacijent, uprkos hitnoj reanimaciji i pruženoj lekarskoj pomoći, preminuo istog dana – saopštili su iz tužilaštva.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar