Objektiv intervju – Đorđe Gagić: Željko Obradović je najbolji trener u Evropi!

Partizan je u grupi u Evrokupu za jednog od rivala dobio Lijetkabelis, litvanski klub koji sa klupe predvodi bivši strateg crno-belih Nenad Čanak, a sa kojim trenutno pregovara Đorđe Gagić, nekadašnji centar kluba iz Humske 1, koji je prošlu sezonu proveo upravo tamo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Đorđe Gagić je dobro poznato ime na crno-beloj strani srpske košarke. Centar koji je prošle sezone nastupao za Lijetkabelis, trenutno boravi na Jahorini, gde smo ga uhvatili dok je stizao na košarkaški kamp “Three points”, gde je ovog leta jedan od glavnih promotera.

Naravno, povod za ovaj razgovor bio je taj što je Partizan izvukao Lijetkabelis kao jednog od rivala u grupnoj fazi Evrokupa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prvo što nas je interesovalo bilo je da li uopšte ima svrhe pričati o ovoj temi, odnosno da li će Gagić i naredne sezone zaigrati za treći tim litvanskog šampionata.

– Pregovori i dalje traju, postoji obostrano interesovanje da se vratim tamo. Dugo je leto, videćemo šta će da se desi, još uvek ništa nismo potpisali. I dalje sam slobodan igrač, ali kažem, pregovaramo – otkrio nam je Gagić.

Ti si čovek čije ime svi povezuju s Partizanom, pa kakav je osećaj bio kada si video da postoji mogućnost da zaigraš protiv njega u ovako važnom takmičenju?

– Bio sam na treningu, kada sam posle treninga video da je Lijetkabelis u grupi s Partizanom, obradovao sam se, prvenstveno što bih tada došao u Beograd. Partizan je moja kuća, ne mogu da kažem ništa drugo, kroz Partizan sam i odrastao, i naravno da mi je uvek drago da se sastanem sa njima, ako se pregovori privedu kraju na način koji želim.

Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto ©

Kako si video povratak Željka Obradovića u Partizan?

– Pre svega, mnogo sam se obradovao, jer smatram da ništa bolje nije moglo da se desi. On je najbolji trener u Evropi, isto je ponikao u Partizanu, svi sve znamo o njemu. Došao je sa iskrenim i velikim ambicijama koje samo on može da donese. Očigledno je da je Obradović došao tu da napravi rezultat, da vrati tim u Evroligu i svi bi trebalo da mu daju maksimalnu podršku.

Foto: Srđan Stevanović/Getty Images

Što se tiče tima Lijetkabelisa, kakav će biti u odnosu na prethodnu sezonu?

– Svi igrači u Lijetkabelisu su mladi momci, koji su prošli Ritasovu ili Žalgirisovu školu, a Čanak je polako izdigao klub na veći nivo. Sazreo je kao trener, mnogo je kvalitetniji. Ove godine planiraju jaču ekipu, da se napravi taj korak dalje. Uzeli smo srebro u Kupu, bronzu u prvenstvu, ali sada apetiti rastu. Prošle godine je Lijetkabelis pobedio i Žalgiris i Ritas, pred plej-of, ali igrači su mnogo mladi i izgoreli su u svojoj želji i nisu uspeli da iznesu plej-of na pravi način. Tih 3:0 je malo nerealna slika (poraz u polufinalu prvenstva Litvanije prim.aut.), pokazali smo da oni više imaju problem sa nama, nego što smo imali mi sa njima (Ritasom prim.aut.), ali nismo uspeli to da iznesemo na pravi način. Ali, eto, uzeli smo bronzu protiv Juventusa, koji ima ozbiljne košarkaše.

Piše: Aleksa Radosavljević

Izašao raspored Partizana u Evrokupu: Hamburg u prvom kolu, a u trećem nas očekuje spektakl!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar