Stihovi kriju posebnu SIMBOLIKU: Vilijam i Hari otkrili značenje EMOTIVNIH reči koje su posvetili MAJCI

Tokom prošle nedelje prinčevi Vilijam i Hari udružili su snage i otkrili statuu koja je izrađena u čast njihove tragično nastradale majke Dajane, povodom 60. godišnjice njenog rođenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
VINCENT AMALVY / AFP / Profimedia

Prinčevi su, osim što su pažljivo isplanirali kako će statua izgledati i šta predstavlja, ispod kipa dodali i stihove pesme koja za njihovu porodicu ima posebno značenje.

Na dan kada bi napunila 60. rođendan Vilijam i Hari otkrili su bronzanu skulpturu u vrtu Kensingtonske palate koja prikazuje Dajanu s troje dece, dok je na dnu statue ploča sa stuhovima pesme “The Measure Of A Man” anonimnog autora:

– To su merila vrednosti žene kao žene, nevezana za njeno rođenje. Ne koja je bila njena pozicija, nego da li je imala srca? Kako je odigrala ulogu koju joj je namenio Bog?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Radi se o pesmi koja se često čita na sahranama, a bila je i deo komemoracije za 10. godišnjicu Dajanine smrti 2007. godine.

Deca koja su deo skulpture posvećene Dajani ne predstavljaju određene osobe, već njen rad i uticaj koji je imala kroz život.

– Pamtimo njenu ljubav, snagu i karakter – rekli su prinčevi, te dodali kako su te kvalitete princeze Dajane uzrokovale promene širom sveta, te promenile nebrojene živote na bolje.

Podsetimo, ovo je prvi put da su se prinčevi sreli uživo nakon sahrane princa Filipa. Iako se činilo da su u dobrim odnosima, princ Hari samo dan kasnije otišao je nazad u Ameriku, a neki izvori navode kako su odnosi između prinčeva još uvek veoma loši.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar