Saša Popović prijavio da je u protekloj godini ZARADIO 114.000 dinara? Evo koliki POREZ je platio na to

Na mesečnom nivou zarađivao 9.500 dinara?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATA images/ Antonio Ahel

Saša Popović prijavio je da je u protekloj godini zaradio 114.000 dinara, što je manje od hiljadu evra, a porez koji je platio na zaradu iznosi 15.000 dinara, piše Kurir.

Kako se dalje navodi, prema zvaničnim podacima koje je Popović prikazao kroz poslovanje svoje firme  “Popović entertaiment & consulting Beograd”, u protekloj godini zaradio je znatno manje nego u 2019. Tada je, prema pisanjima, zaradio čak 2.626.000 dinara, od čega je platio porez 271.000 dinara i njemu je ostalo 2.355.000 dinara, odnosno oko 20.000 evra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Neretko se u javnosti spominje brojka od 25.000 evra koju on, navodno, mesečno dobija kao platu od “Granda” zbog toga što je i dalje na čelu muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

Foto: Ilustracija, Pixabay/angelolucas, E-stock/Časlav Vukojičić

Ipak, te podatke nije moguće pronaći jer u agenciji za privredne registre postoji samo jedna Sašina firma, gorepomenuta, a od koje on mesečno prihoduje 9.500 dinara, piše Kurir. Osim ovoga, Popović ima i penziju koja, kako je sam nedavno rekao, iznosi 700 evra mesečno.

On je pre neki dan izjavio i da nema nameru da se povuče iz “Zvezda Granda”, iako on i Lepa Brena više nisu vlasnici produkcije, što navodi na zaključak da je i više nego zadovoljan platom koju za to dobija.

Podsećanja radi, njih dvoje su nedavno napravili gala žurku kojom su se oprostili od svoje firme koju su i zvanično preveli na kompaniju “united media”.

Prema ranijim pisanjima medija, onu su prodali 51 odsto kompanije još 2014. godine i za to dobili 15 miliona evra. Tada je Sašin udeo u vlasništvu bio 49 odsto i prodajom mu je pripalo 7.350.000 evra, dok je Brena posedovala 51 odsto i prodajom zaradila 7.650.000 evra.

Oni su, kao manjinski vlasnici, zarađivali oko milion evra godišnje od poslovanja “Granda”, pa je tako ona od 2014. do 2019. godine dobila 4.370.500 evra, dok je Saša zaradio 4.114.482 evra.

Nije poznato po kojoj ceni su prodali ostatak od 49 odsto kompanije, a kako Kurir piše, ukupno su od ove transakcije zaradili 30 miliona evra.

“Grand je bio naše dete, PLAKALI smo”: Lepa Brena EMOTIVNO o prodaji produkcije



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (1)

  1. Sami smo krivi. Prvo taj čovek je tvorac najvećeg šunda u TV produkciji. Drugo, gde su objektivni poreski inspektori, u uređenim državama to se ne dešava. Treće, on nije patriota, da jeste dao bi nešto za prosperitet ove zemlje, makar kroz novac jer drugačije i ne zna. Četvrto, pišite i dalje o njemu, reklamirajte ga. Ni jedna rečenica kritike, autora članka. To zapravo znači, radite i svi ostali ovako, jer postoji opravdan razlog.

    Odgovori

Ostavite komentar