Preko SMS poruka traže NOVAC: Nova prevara kruži Srbijom, stiglo upozorenje

Građanima se savetuje da budu dodatno oprezni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Javno preduzeće “Pošta Srbije” upozorilo je da je detektovalo novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte kojim se građanima putem lažnih i prevarnih SMS poruka sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju podizanja izvesne pošiljke.

SMS poruka sadrži link ka stranici koja nije u vlasništvu JP “Pošta Srbije”, a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP ”Pošta Srbije” nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih – ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, u cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP “Pošta Srbije” čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Građanima se savetuje da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

Ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije – Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge, preneo je Tanjug.



Izvor: Tanjug, Instagram

Komentari (1)

Ostavite komentar