Dodvoravali se narodu, prihodi nakon vlasti su im 619 miliona, sišao sam pred petoricu: Vučić o OPOZICIJI

Vučić objašnjava da ne postoji podela u društvu u meri u kojoj neki žele to da prikažu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom najnovijom intervjuu na TV  “Euronews” govorio i o dijalogu vlasti i opozicije.

On je objasnio da u stranačkom dijalogu u kom posreduju stranci ne učestvuje jer taj deo opozicije sam ističe da ne želi sa njim da razgovara, već žele da razgovaraju sa strancima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Oni su rekli da ne žele sa mnom da razgovaraju, već sa nekim strancima. Kao predsednik republike ne bih da budem neko kome će stranci da govore kako da se ponaša. Ja pažljivo slušam šta govore, i kaže da neće da razgovaraju sa izdajnikom, kako me nazivaju, i ja poštujem njihovu volju – kaže Vučić.

Upitan je i za nedavni incident u Predsedništvu sa Vukom Jeremićem.

– Podsetiću vas, ja se nisam suočio sa jednim opozicionim liderom već sa petoricom. Ja sam sišao sam pred njih petoricu. Reagovao sam kao prosti i običan čovek, izvinio se narodu zbog jedne reči koje sam upotrebio, nisam nosio telefone da snimam. Nikada nisam tužio političke protivnike zbog ijedne laži, nisam tužio nijednog novinara niti medijsku kuću za bestijalne laži. Optuživan sam bio i za ubistvo Olivera Ivanovića i Cvijana, za koje nisam ni razumeo šta su hteli da naprave.

Vučić objašnjava da ne postoji podela u društvu u meri u kojoj neki žele to da prikažu.

– Spremni smo da dozvolimo ljudima da idu do ministarstva i da urade šta hoće sa biračkim spiskovima. Sve prihvatimo. Neka ih sastavi Bilček lično. Reč je o notornoj laži… To je bezvezna stvar! Ne znam kako mislite da je moguća prevara? Da mrtvi glasaju? Nismo ništa krali, svaku vrstu kontrole smo spremni da ispunimo.

Predsednik Vučić je rekao da susreti sa opozijom mogu da izgledaju kao što je bilo sa gospodinom Radulovićem i Obradovićem.

Vučić je istakao da je zadovoljan pregovorima vlasti i opozicije u Parlamentu.

– Nikada nećete moći da ispunite sve što vam neko traži, ali najveći deo ćemo se dogovoriti – istakao je predsednik.

On je podsetio i na pljačku Srbije od strane stranaka bivšeg režima.

– Imao sudije koje su oni postavili u vreme svoje vlasti. Zašto posle silaska sa vlasti prihodi nisu 60 miliona evra, već 619? – pitao je Vučić.

Vučić je govoreći da nikome ne želi da se dodvorava dao primer bivšeg predsednika Borisa Tadića:

Boris Tadić se dodvoravao ljudima dok je bio na vlasti, a iza njega nije ostalo ništa – napomenuo je predsednik.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Tačno! Samo činjenice i ono što i slepi oko sebe i u Srbiji vide, govore o ovoj istini. Ma, molim Vas, gde se to, bez ikakvog rada, mogu zgrnuti toliki novci! Pa šta su onda radili za državu, ako su bili zaokupljen svojim biznisom? Narod treba da se dobro ogradi od tih kritičara i miljenika stranih ambasada. Sve ima svoje vreme, a sad je vreme da Srbija Raste, a ne propada. Hvala Bogu, i VUČIĆU, zapamtite ovo!

    Odgovori
  2. Tačno! Samo činjenice i ono što i slepi oko sebe i u Srbiji vide, govore o ovoj istini. Ma, molim Vas, gde se to, bez ikakvog rada, mogu zgrnuti toliki novci! Pa šta su onda radili za državu, ako su bili zaokupljen svojim biznisom? Narod treba da se dobro ogradi od tih kritičara i miljenika stranih ambasada. Sve ima svoje vreme, a sad je vreme da Srbija Raste, a ne propada. Hvala Bogu, i VUČIĆU, zapamtite ovo!

    Odgovori

Ostavite komentar