Nastavljeno prepucavanje Rusa i Čeha zbog vojnog skladišta! Član Dume poručio: “Ovo je apsurd!”

Praška praksa namerne degradacije rusko-čeških odnosa i dalje podriva perspektive njihovog potencijalnog rešavanja, ističe on

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Artur Janas

Češki političari će pre dobiti slušni aparat nego kompenzaciju od Rusije za eksplozije u Vrbeticama 2014. godine, izjavio je danas predsednik Odbora za spoljne poslove ruske Dume Leonid Slucki.

– Apsurd čeških zahteva za naknadu štete u iznosu od 25,5 miliona evra za eksplozije u skladištu oružja Vrbetice, pomenut u medijima, uporediv je samo sa apsurdnošću samih tvrdnji navodne umešanosti ruskih obaveštajnih službi u taj incident, naveo je Slucki na svom Telegram kanalu, preneo je TAS S.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Slucki je sa žaljenjem primetio da “praška praksa namerne degradacije rusko-čeških odnosa i dalje podriva perspektive njihovog potencijalnog rešavanja”.

Novinski sajt Mlada Fronta Dnes izvestio je da je zamenik češkog ministra spoljnih poslova Martin Smolek uručio ruskom ambasadoru u Češkoj Aleksandru Zmejevskom notu u kojoj se zahteva puna naknada štete nastale usled eksplozija u Vrbeticama, za koje Prag optužuje ruske obaveštajce.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (1)

  1. Zanimljivo da skoro svi zapadni susjedi imaju probleme sa Pitinovom Rusijim.Sweden,Finland svoju vojsku spremaju za otpor Putinu.Balticke drzave nikad losiji odnosi .Poljska i Ukraina iducih 100 i vise godina u Russia vidi glavnu prijetmju .Zanimljivo da je Putinu uspijelo napraviti najvece neprijatelje od bratskih naroda,Ukrainci.Bugari nekada glavni operaticvi KGBa a danas protierivanje diplomata.Rublja pada ,privreda gubi ,investicije bjeze,........

    Odgovori

Ostavite komentar