Vučić u Smederevu: “Nemamo problema u budžetu, uprkos koroni – biće para još više” (VIDEO)

Vučić je prethodno prisustvovao otvaranju pogona fabrike "Jumko" u Rudnoj Glavi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas nesvakidašnju atletsku stazu unutar zidina srednjevekovne Smederevske tvrđave i atletičare koji se takmiče na 74. Balkanijadi. Vučić je prethodno prisustvovao otvaranju pogona fabrike “Jumko” u Rudnoj Glavi.

Vučić je stazu obišao sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, predsednikom Srpskog atletskog saveza Veselinom Jevrosimovićem, direktorom Saveza Slobodanom Brankovićem, predsednikom Evropske atletike Dobromirom Karamarinovim, gradonačelnikom Jovanom Bečom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednik je poručio da će država pomoći taj sport i napraviti sve što još bude potrebno za atletiku.

Srbija sada ima više od 20 atletskih stadiona u Srbiji i 10-ak juniora koji su među najtalentovanijim na svetu, rekli su čelnici Saveza predsedniku.

Vučić je kazao da država ima novac za pomoć sportu i dodao da su iz budžeta obezbeđena “22 miliona od ukupno 30 za tu stazu, dok je grad Smederevo dao pet miliona i ostatak Atletski savez”.

Predsednik je rekao da je izgrađeno više atletskih staza prethodnih godina, ali da niko neće to da prizna da se sada više gradi nego ikada pre.

– Koliki nam stadion treba za Evropsko prvenstvo? Promenili su se standardi, hoće ljudi da imaju bliži kontakt sa terenom. Izgradićemo stadion – rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li Srbija ima novca za te projekte, predsednik je odgovorio potvrdno.

– Mi smo u Srbiji naučili da ne cenimo sebe i svoje uspehe – istakao je on.

Gradimo najmoderniji centar za borilačke veštine, za tekvondo imamo najbolju školu na svetu, rekao je Vučić.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

– Našem narodu je omiljeni sport kuknjava, koliko god da je bolje, nikad neće da kažu. Kad su bile veće plate? Nikad. Kad su bile veće penzije? Nikad. Kad smo gradili više? Nikad. Nemamo problema u budžetu, uprkos koroni, biće para još više – poručio je predsednik.

Vučić se fotografisao sa mališanima, koji su ga oduševljeno pozdravili.

Inače, Smederevo je ovog vikenda domaćin 74. Atletskog prvenstva Balkana.

U kompletnu rekonstrukciju atletske staze sa tartan podlogom sredstva su uložili Srpski atletski savez, Ministarstvo omladine i sporta, kao i Grad Smederevo.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar