“Videli smo da mu telo nije u dobrom položaju”: Detalji nesreće u SAD, Filipa skok umalo KOŠTAO ŽIVOTA

Filipov drug napominje i da lečenje u Americi funkcioniše tako da doktori ne govore o prognozama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Filip je u Ameriku otišao na godišnji odmor sa prijateljima, a jedan od njegovih najboljih drugova Nikola Komar, koji je sa njim tog dana i bio na plaži, ispričao je kako je tačno došlo do nesreće.

“Videli smo da mu telo nije u dobrom položaju”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Vikend smo odlučili da provedemo na plaži, tačnije na brodu, da roštiljamo i družimo se. Da bismo se rashladili skakali smo u vodu, tako je Filip u jednom momentu skočio, ali kada je isplovio videli smo da mu telo nije u dobrom položaju, dotrčali smo do njega okrenuli ga pažljivo na leđa, podmetnuli mu dušek pod glavu. Bio je svestan i samo je rekao da pozovemo hitnu pomoć. U roku od nekoliko minuta obalska straža gliserom je došla po njega i prevezla ga ka delu obale gde je došla hitna pomoć. U momentima se gubio i dolazio sebi, a pomoć lekara mu je pružena u najbržem mogućem roku – priča Nikola i dodaje da nisu bili upoznati sa terenom jer nisu znali da se tu voda tako brzo povlači i da se nivo u toku dana znatno menja.

Indukovana koma

Sa poluostrva u delu Tampa Bej brzo je dovezen u bolnicu gde je konstatovana povreda prvog i petog pršljena, nakon čega su Filipa stavili u indukovanu komu, posle čega je lečenje ovog tridesetogodišnjaka otežala temperatura i upala pluća.

– Posle operacije vratio mu se osećaj od grudi na dole, ranije nije mogao da pomera šake, a sada mu se taj osećaj vratio – objašnjava njegov drug.

Nikola napominje i da lečenje u Americi funkcioniše tako da doktori ne govore o prognozama.

– Lekari ne iznose nikakve prognoze, prosto tako to ovde funkcioniše, ne žele unapred da govore posebno u ovim situacijama kada stanje nije sasvim poznato. Posećujem ga stalno, kao i njegova porodica, teško mu je da priča i brzo se umori, zbog sonde u ustima jer ne može da diše, ali imamo strpljenja i uspemo da se sporazumemo. Dva dana posle nesreće imao je operaciju, a zatim 48 sati kasnije došao mu je brat Stefan iz Novog Sada – priča Nikola.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar