Radonjić pričao o Zvezdinim pojačanjima: Neophodno je da napravimo mnogo promena

Nije zadovoljan tom činjenicom, ali je svestan da Zvezda to mora da uradi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Dejan Radonjić je preokrenuo sezonu Crvene zvezde i vratio klubu šapionski sjaj. U decembru nije delovalo da će klub sa Malog Kalemegdana uspeti da sezonu završi sa tri trofeja, ali je iskusni strunčnjak uspeo da probudi ekipu i donese velike uspehe.

Ipak, svestan je Radonjić da tim mora da se menja, tako da je Zvezda već angažovala Nikolu Ivanovića i Luku Mitrovića iz podgoričke Budućnosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Radi se o igračima za koje verujem da će pomoći Crvenoj zvezdi da ostvari ciljeve u dugoročnom periodu. Proteklih godina, kroz našu saradnju, imao sam priliku da se uverim u njihove igračke i ljudske kvalitete, sto je znatno olakšalo proces odlučivanja – rekao je Radonjić za Žurnal.

Nikola Ivaović je nakon osam godina napustio Podgoricu i od sledeće sezone će nositi dres Zvezde.

– Ivanović poseduje veliko iskustvo u Evropi i ABA ligi. Igrajući dugo na visokom nivou pokazao je da ima ono što nam je potrebno, kao i da je spreman da odgovori na velike izazove koji su pred nama. Kod njega sam prepoznao veliki motiv i želju, što se poklapa sa ambicijama Crvene zvezde.

Luka Mitrović se vratio kući, a dobro je poznato koliko se poznaje sa Radonjićem.

– O Mitroviću nema potrebe previše trošiti reci, pogotovo ne o kvalitetu koji je i u tek završenoj sezoni pravio razliku. Kao igrač koji se afirmisao u Crvenoj zvezdi i sa njom za pet godina osvojio 10 trofeja, on odlično poznajem sistem na kome insistiram, očekivanja i ambijent. Što ce nam sigurno mnogo značiti.

Pominje se povratak Stefana Jovića i dolazak Alekse Avramovića, ali Radonjić nije želeo da komentariše imena. Ipak, otkrio je da će Zvezda napraviti potpuno drugačiji tim za narednu szonu.

– Kao sto sam rekao, proces formiranja ekipe je u toku. Razmatramo sve opcije i tražimo najbolja moguća rešenja. Ne mogu da budem zadovoljan činjenicom da je neophodno da napravimo mnogo promena. Znam da to nije dobro. Ali, učinićemo sve da prevaziđemo te okolnosti i pređemo granice realnog. A, realno je da u Evroligi budemo bolji nego prošle sezone i postavimo sistem koji će iz godine u godinu garantovati iskorak.

Informacija koja je sve zanimala: Micić otkrio šta je bila prekretnica u njegovoj karijeri!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar