Vajnstin osuđen na 23 godine robije: Advokat BLOKIRA IZRUČENJE

Očekuje se da će Vajnstin sredinom jula biti isporučen Kaliforniji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/PrintScreen/Youtube

Harvi Vajnstin, bivši filmski producent i osuđenik, biće izručen državi Kaliforniji kako bi mu se tamo sudilo na osnovu drugih optužbi seksualnog nasilja.

Naime, Harvi je trenutno na odsluženju kazne od 23 godine zbog seksualnih napastvovanja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, sud države Njujork odlučio je da osuđenika preda vlastima Kalifornije kako bi mu se tamo sudilo na osnovu jedanaest tačaka drugih optužbi seksualnog nasilja nad pet žena u razdoblju od 2004. do 2013. godine.

Njegovi advokati se protive takvoj odluci suda i navode kako bi on trebalo da ostane u Njujorku zbog potrebne zdravstvene njege. Najavili su žalbu na novu odluku suda, kako prenosi BBS.

Očekuje se da će Vajnstin sredinom jula biti isporučen Kaliforniji, a njegov advokat Mark Verksman je rekao da je krajnje razočaran sudskom odlukom.

Verksman je u elektronskom pismu naveo da se Vajnstin žali na odluku Kejsa i traži od sudije u Los Anđelesu da blokira izručenje dok ne dobije medicinsku njegu koja mu je potrebna u Njujorku.

– Ako Kalifornija ne dođe po gospodina Vajnstin u razumnom roku, svakako se vratite da me vidite – rekao je sudija Kenet Kejs advokatu koji zastupa Vajnstina.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar