Naslednik F-22 Raptora u zamahu: Kako će izgledati misteriozni NGAD borbeni avion (VIDEO)

Letelica je izrađena uz pomoć tehnologije digitalnog inženjeringa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: APFootage / Alamy / Profimedia

Prošle jeseni, Ratno vazduhoplovstvo SAD šokiralo je svet informacijom da je dizajniralo, izradilo i testiralo nov borbeni avion za samo godinu dana!

Misteriozna letelica deo je programa NGAD (Next Generation Air Dominance), koji bi u budućnosti trebalo da zameni F-22 Raptor.

Pored osnovne informacije, američka vojska nije saopštila druge detalje, ali smo u proteklom periodu, posebno ove nedelje, saznali važne novitete.

Digitalni prikaz

U jednom od izveštaja Ratnog vazduhoplovstva (Air Force) objavljen je digitalni render s predstavom letelice u obliku dijamanta, prenosi Popular Mechanics.

Na 28. strani prikazan je avion sa dva motora, velikim usisnicima vazduha i vertikalnim stabilizatorima. Prikazani su i sistemi naoružanja, poput raketa vazduh-vazduh.

Misteriozni NGAD izrađen je uz pomoć tehnologije digitalnog inženjeringa, što omogućava da s lakoćom prihvata kompleksna unapređenja.

Dve verzije

Air Force planira da borbena letelica 6. generacije bude u centru NGAD programa, kao i da obavlja višenamensku ulogu. To znači da podjednako ubitačno može da deluje protiv ciljeva u vazduhu i na zemlji.

Arsenal bi u budućnosti trebalo pojačati verzijom za kraće i duže relacije, optimizovane za operacije u evropskom i Indo-Pacifičkom regionu, otkriveno je tokom predstavljanja vojnog budžeta 2022, prenosi Drive.

Krajnji cilj je zamena relativno male flote F-22A Raptor “nevidljivih” aviona, koji će biti penzionisani u narednoj dekadi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar