“Au, neka nam je Bog u pomoći!”: Danica sa bebom ALARMIRALA Tiršovu, kad je doktor video samo je UZVIKNUO

Ona je istakla da je zahvaljujući stručnosti lekara preživela najgori dan u svom životu, ali je i do detalja opisala šta se sve događalo u bolnici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock,Wikipedia/Markoshcp

Beograđanka Danica (55) podelila je za Objektiv.rs svoju ispovest i otkrila kako je zahvaljujući stručnosti naših lekara spasila život svoje ćerke. Ona je do detalja opisala kako je njenoj tek rođenoj bebi otkrivena smrtnosno bakterija i kako je reagovala kada joj je saopštena jeziva dijagnoza. Na zahtev naše sagovornice, njeno ime, ali i ime njene ćerke je promenjeno, dok su pravi podaci poznati našoj redakciji.

– Saru sam rodila 16.7.1996. godine u porodilištu u Beogradu. U to vreme bakterije su bile veoma česte među bebama, a jedna od njih zadesila je i moje dete. Sara je bila nestrpljiva beba i rodila se mesec dana ranije, što je i uslovilo to da se rodi sa svega dva kilograma. Bila je najmanja beba u bolnici. Sećam se trenutka kada sam je rodila, urlala je od plakanja i ridala a čim ju je babica stavila na moje grudi ona bi prestala da plače, to je bilo neverovatno i to su primetili i komentarisali svi zaposleni koji su prisustvovali tome – započinje Danica svoju ispovest i objašnjava šta se dogodilo najtežeg dana u njenom životu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Jednog uobičajenog jutra u porodilištu babica mi je donela Saru na dojenje. Dok je beba sisala ja sam na njenoj ruci primetila nešto neobično što je ličilo na ujed komarca. Rekla sam babici da pogleda i pitala je za savet a ona je odgovorila da je to zanemarljivo, da je verovatno ujed neke bubice i da se smirim, da ne paničim. Istog dana nas dve smo otpuštene iz bolnice i otišle smo kući – govori Danica i dalje prepričava šta se dogodilo:

– Kada smo došle kući umesto slavlja ja sam i dalje razmišljala o izbočini na Sarinoj ruci, đavo mi nije dao mira. I to je onaj majčin instinkt. Uzela sam Saru i zajedno sa svojim ocem otišla u Tiršovu, a kako sam najveći red ugledala ispred ordinacije pedijatra dr Milićevića odlučila sam da odem pravo kod njega – valjda mi je to bio signal da je u pitanju vrsan stručnjak čim je najveći red ispred njegovih vrata. I dalje se sećam te scene – prešla sam preko svih ljudi i upala u njegovu ordinaciju sa Sarom u naručju koja je, ako mi verujete bila kao mrva – poput vekne hleba. Ušla sam plačući i urlajući – Doktore, pomozite. Pedijatar Milićević je odmah ostavio drugog pacijenta i pogledao me, a na pitanja medicinskih sestara da li da me izvedu napolje doktor je smireno reagovao i rekao da je sve u redu i prišao mi. Objasnila sam mu simptome a on je uzeo Saru, pogledao joj ruku i rekao: „Au, neka nam je Bog u pomoći” – priča nam Danica i objašnjava šta se potom dogodilo:

– Doktor je odmah sve zaustavio i zvao salu da se pripreme za operaciju. Saopštio mi je da je Sara dobila opasnu bakteriju stafilokoku aureus koja je stigla tačno do njenog krvotoka, ali i da ne bi preživela noć da nisam odmah reagovala. Saru su operisali, a ja sam kod dr Milićevića nastavila da idem na kontrole i poštujem terapiju koju mi je propisao. To je bio najveći čovek i najveći doktor kojeg sam u životu upoznala. Zahvaljujući njegovoj dijagnostici, brzoj reakciji i razmevanju za uznemirenu majku sa bebom u naručju, Sara danas ima 24 godine, živa je i zdrava, a mi i dalje delimo uspomenu na čuvenog pedijatra.

“Za 33 godine rada nisam video ovo”: Srpski hirurzi odstranili prostatu tešku POLA KILOGRAMA 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (11)

  1. Da li ste vi normalni? Ko još operiše stafilokok? To je uobičajena bolnička bakterija koju ima skoro svaka beba. Leči se oralno antibiotikom. Kakve izmišljotine zbog čotanosti. Mizerija

    Odgovori

Ostavite komentar