Da kućni poslovi budu LAKŠI: Osam situacija u kojima možete da iskoristite kuhinjsku SO

Isprobajte ove kućne trikove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/ andreas160578

So je začin koji je neizostavan kad je u pitanju priprema jela.

Međutim, da li vam je palo na pamet da so možete da iskoristite i za neke druge stvari, osim za spremanje hrane?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sigurno uvek kod kuće imate so, pa je dobro da znate za šta sve možete da je koristite.

Očistite peglu

Uključite peglu na najvišu temperaturu pa pospite so po papiru za pečenje (možete koristiti i običan papir).

Foto: Pixabay/ Anna Sulencka

Nakon toga vrelom peglom pređite preko papira. So će ukloniti mrlje sa pegle, pa će se ona sijati kao da je nova.

Ohladite vino

U kofu ili metalnu kantu stavite bocu sa vinom i dodajte led, vodu i šaku soli. Pomešajte vodu kako biste aktivirali so. Za samo nekoliko sekundi vino će postati hladnije i biće spremno za serviranje.

Očistite ostatke razbijenog jajeta

Preko ostataka jajeta pospite so i sačekajte petnaestak minuta.

Foto: Pixabay/minree

So će od jajeta napraviti “peskovitu” masu koju ćete vrlo lako moći da očistite. Uzmite papirni ubrus i uklonite ostatke jajeta.

Očistite zagorelu ringlu

Na ringlu pospite šaku soli i dodajte malo vode. Sačekajte nekoliko minuta da masa počne da deluje, a zatim ubrusom laganim pokretima skidajte ostatke hrane. Kombinacija soli i vode će rastvoriti masti, kao i zagorele ostatke.

Uklonite mrlje od crvenog vina

Foto: Pixabay/Bruno /Germany

Na mrlju od vina nanesite so i sačekajte 10 minuta. Natopite tkaninu hladnom vodom, pa dobro istrljajte kako bi se fleka skinula.

Dezinfikujte sunđer za sudove

U posudu sipajte pola litre vode i dodajte 250 g soli. Ubacite u posudu mastan sunđer za sudove i ostavite ga da odstoji preko noći. Ujutru je isperite i možete ponovo da je krositite. Naravno, to ne znači da ne treba da menajte sunđer za sudove što češće.

Očistite dasku za sečenje

Na dasku nanesite so, sok od limuna pa prelijte sa mlo vruće vode.

Foto: Pixabay/moritz320

Ostavite da odstoji 20 minuta, pa isperite dasku vodom. Na kraju je dobro obrišite krpom.

Očistite odvode

U odvod sipajte 250 g sode bikarbone i 250 g soli. Zalijte sa 125 ml alkoholnog sirćeta i ostavite 15 minuta, pa isperite vrelom vodom.



Izvor: Objektiv.rs, minimagazin.info

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar