Hrvati neće klečati pred utakmice na Evropskom prvenstvu: Saopštenje koje je podelilo svetsku javnost!

O tome se pred utakmicu u Londonu oglasio HNS

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: DPPI/Jeroen Meuwsen/LiveMedia/ Shutterstock Editorial/Profimedia

Veliku pažnju u Engleskoj pred utakmicu s Hrvatskom u nedelju na otvaranju EURO 2021 na Vembliju izaziva to što hrvatski igrači protiv Belgije nisu klečali u znak podrške pokretu “Black Lives Matter“.

Hrvatski igrači došli su u središte pažnje nakon što su odbili da kleknu uoči početka utakmice protiv Belgije u Briselu prošle nedelje. Svi igrači Belgije to su učinili, ali ne i Dalićevi igrači, koji su ostali da stoje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

O tome se pred utakmicu u Londonu oglasio HNS:

– HNS uvek i svuda osuđuje sve oblike rasizma i diskriminacije, ali smatramo da svaki igrač ima pravo na odabir kako će se postaviti prema tom problemu. Pre utakmice s Belgijom igrači su odlučili da će poštovanje prema borbi protiv rasizma iskazati držanjem u stavu mirno te tako ispoštovati i klečanje svojih belgijskih kolega. Hrvatskom narodu klečanje nije imanentno kao način iskazivanja poštovanja i što je najvažnije, hrvatski reprezentativci svojim delima i ponašanjem u karijerama pokazuju da im boja nečije kože ili rasa nipošto nije bitna (pitajte Džoa Šimunića prim.aut.) – stoji u saopštenju Saveza naše komšijske zemlje.

Engleski igrači pridružili su se podršci BLM-u, ali su im sopstveni navijači zviždali zbog toga u poslednje dve utakmice, protiv Austrije i Rumunije. Hrvatska reprezentacija nije jedina koja neće klečati uoči početka utakmica na EURO. Isto su najavile Rusija, Češka, Poljska, Slovačka i Mađarska, dok se Turska, Italija, Švajcarska, Makedonija, Španija, Švedska i Nemačka nisu izjasnile, ali nisu klečale u poslednjim mečevima.

EURO 2021 – predstavljamo grupu F: Budimpešta i Minhen domaćini, ko prođe dalje favorit za titulu (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar