EKSKLUZIVNA ISPOVEST ZA OBJEKTIV

Ovo je čovek sa čije je ruke Mladić uzeo ČUVENI PRSTEN: Dragan je sada otkrio sve njegove TAJNE (FOTO)

General je misteriozni prsten dobio na poklon od svog nekadašnjeg vojnika Dragana Todorovića iz Holandije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA, Privatna arhiva

Srbin Dragan Todorović, koji živi u Roterdamu, poklonio je famozni prsten sa likom indijanskog poglavice generalu Ratku Mladiću, sa kojim se on u utorak pojavio u sudnici Haškog tribunala na izricanju presude.

Objektiv je pisao o simbolici ovog prstena koji je Mladić prkosno i ponosno pokazao haškim tužiocima i sudijama, a sada otkrivamo i njegovo poreklo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Todorović se sa generalom poznaje još od 1986, otkad su izgubili svaki kontakt, ali su pre nepune tri godine obnovili sve kontakte. U međuvremenu, ovaj holandski Srbin dao je na poklon Mladiću pomenuti prsten, a za Objektiv ekskluzivno otkriva još detalja oko njihovog ponovnog susreta, kao i svih okolnosti pod kojima je prsten završio na generalovom prstu.

PRORADILA TELEPATIJA

– Jednom kad sam pre skoro dve godine išao u posetu Mladiću, na ruci sam nosio taj prsten. General ga je odmah nekako spazio, dopao mu se jako, što se kaže, “na prvu”. Kao da smo se nekako telepatski razumeli. Mogu da vam ga poklonim, rekao sam mu i odmah ga skinuo sa svog prsta. Bio je oduševljen! – započinje Todorović priču za naš list, pa dalje objašnjava šta stoji ispod Mladićeve zamisli da taj prsten nosi i na potvrđivanju presude.

Foto: Privatna arhiva

PODSEĆANJE NA GENOCID

– Ideja je da kad god ide u sudnicu, da svi tužioci i sudije, hteli to ili ne, moraju da gledaju u prsten, jer taj sud je NATO sud sa Amerikancima koji tu sve diriguju, oni i tuže i sude. Taj prsten ih podseća da su SAD najveća genocidna država u istoriji, podseća ih na to da su nekada zbrisali indijanski narod u potpunosti, a sada drugima sude za navodni genocid.

Zato on nosi tog Indijanca na svom prstu u svakoj prilici. Mladić sebe doživljava kao poglavicu. Hoće da ismeje sud, jer protiv njega više ne može nikako da ide nekom logikom i pravdom, pa se opredelio da ironija i podsmeh budu sredstva kojima će se boriti protiv njihovih odluka.

Piše: Goran Mitrović

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 10. JUN

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

Ostavite komentar