Srbin FAVORIT na lokalnim izborima u Francuskoj: Kandidat stranke Marin Le Pen – evo kakve su PROGNOZE

Stranka Nacionalni savez do 1. juna 2018. nosila je naziv Nacionalni front

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON, Printscreen

Aleksandar Nikolić, 34-godišnji političar iz Francuske srpskog porekla, kandidat je Nacionalnog saveza Marin Le Pen na lokalnim izborima koji se u ovoj zemlji održavaju 20. i 27. juna ove godine, u regionu Centar-Dolina Loare.

Prema podacima Ipsosa, Nikolić je favorit za pobedu u ovom regionu – prognozira se da bi osvojio 28 odsto glasova, dok bi drugoplasirani kandidat osvojio 21 odsto.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On se bavi politikom osam godina, a francuski mediji navode da je Nikolić specifičan zbog svoje mladosti i zbog toga što mu je otac Srbin, a majka Portugalka poznata po aktivizmu u Komunističkoj partiji.

Prema pisanju medija, Nikolić je oličenje nove generacije političara koju Marin Le Pen želi da “pogura”.

– Naš cilj je očigledno da pobedimo u regionu, nismo u frontalnom ratu sa ostalima. Pokušaćemo da predložimo pravi alternativni projekat o mnogim stvarima. Modernizovaćemo region i prilagoditi ga svetu budućnosti – izjavio je Nikolić u toku izborne kampanje.

Stranka Nacionalni savez do 1. juna 2018. nosila je naziv Nacionalni front, a osnivač je Žan-Mari Le Pen, otac sadašnje predsednice partije Marin Le Pen.

Glavne odlike stranke su protivljenje članstvu Francuske u Evropskoj uniji, Šengenskoj zoni i Evrozoni, ekonomski protekcionizam, i protivljenje slobodnoj imigraciji.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar