Učenici ZABRANJENO da ode u toalet, iako je molila da napusti čas: Objašnjenje škole RAZBESNELO roditelje

Majka devojčice ogorčena zbog ponašanja osoblja škole

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,Foto: Pixabay/rubberduck1951

Petnaestogodišnja učenica srednje škole Veli Park u britanskom Kentu zamolila je nastavnicu da izađe sa časa jer je morala hitno da ode do toaleta.

Nastavnica joj je rekla da joj ne dopušta i da se vrati na svoje mesto. Devojčica je nastavila da preklinje da izađe jer hitno mora da obavi fiziološku potrebu, ali odluka nastavnice nije promenjena.

Izašla iz hotela da se nađe sa mužem, a dete ostavila dadilji: Ubrzo je shvatila da je žrtva OPAKOG PLANA

Učenica ipak nije poslušala narednhu, pa je izašla bez obrzira na kaznu koja je usledila, a njena majka ogorčena je ponašanjem školskog osoblja prema njenoj ćerki, kao i drugoj deci.

– Kada mi je ćerka rekla šta se dogodilo, mislila sam da rpeteruje. Pomislila sam: “Kako je to moguće”. Sutradan nije htela da ode u školu i shvatila sam da je zaista u pravu – istakla je gospođa, koja je potom pozvala školu da vidi šta se dogodilo, a jedan od nastavnika to joj je potvrdio.

Foto: Freepik/pressfoto

– Rekao mi je da se škola drži određenih pravila i politike ponašanja, a da svaki nastavnik može da donese “individuanu odluku” o tome. Ovo je sramno iživljavanje. Teško da bi učitelji ostali sat vremena tokom predavanja da ne odu u toalet kada moraju – ogorčena je bila majka učenice, prenosi Metro.

Direktorka škole Margaret Hačinson rekla je da škola niejdnog trenutka neće uskratiti pravo učenicima na odlazak u toalet, ali da bi to trebalo da rade tokom pauza.

– U ovom slučaju, učenici je rečeno da sačeka da odzvoni za kraj časa, ali je ona svojevoljno napustila nastavu. Takvo ponašanje rezultiralo je kaznom i ukorom. razgovarali smo sa učenicom i majkom i ostajemo pri stavu da je to bilo nepoštovanje prema nastavnici koja ima autonomiju u donošenju odluka na času, kao i to koga će pustiti da izađe, a koga neće – navela je Hačinson.

Izašla iz hotela da se nađe sa mužem, a dete ostavila dadilji: Ubrzo je shvatila da je žrtva OPAKOG PLANA



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Bato, ja te pitam iz poštovanja, šta god ti odgovorio ja idem u WC. Ako baš insistiraš mogu i nasred učionice.

    Odgovori

Ostavite komentar