Predsednik Vučić o pismu iz Republike Srpske: “Srbija mora da čuva leđa BiH, zakazao sam sastanak”

Predsednik je objasnio da će biti teških vremena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić gostuje večeras u emisiji “Ćirilica” na Hepi televiziji, a on je u gostovanju govorio i o pismu iz BIH koje je primio danas.

Predsednik je objasnio da će biti teških vremena, pogotovo za Republiku Srpsku jer će Nemci dati sve od sebe “da naprave nešto”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Srbija mora da čuva leđa BiH, ali i Republici Srpskoj u okviru BiH. Srbija mora uvek da bude uz Republiku Srpsku. Zakazao sam sastanak sa njima za sredu.Ako to ne radi Srbija, neće niko. Nije lako voditi RS, meni je mnogo lakše, jer vodim suverenu i nezavisnu zemlju. Znam šta Dodik hoće, ali ja pojedine stvari želim da izbegnemo – rekao je Vučić.

Podsetimo, ranije danas predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je pismo prvom čoveku Srbije Aleksandru Vučiću s molbom da se u najkraćem roku organizuje sastanak u Beogradu, kojem bi prisustvovao kompletan politički vrh RS kao i predstavnici svih parlamentarnih stranaka iz Srpske.

Foto: Printscreen

Cvijanovićeva u svom dopisu upućuje molbu Vučiću da se pod hitno obezbedi termin susreta na kojem bi se razmotrio izbor Kristijana Šmita za visokog predstavnika u BiH koji je izveden bez ikakvog pravnog osnova.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar