Kultni film “Ko to tamo peva” trebalo je da izgleda SKROZ drugačije: Oni su ODBILI uloge i sve promenili

Reditelj filma otkrio sve detalje pre početka snimanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/printscreen

Malo je onih koji kultni film “Ko to tamo peva” nisu gledali nekoliko puta i svaki put se smejali i uživali uz dogodovštine likova koji su iz jednog malog mesta u Srbiji krenuli na put za Beograd, autobusom porodice Krstić.

Radnja filma je svima dobro poznata, ali ono što retko ko zna jesta da prvobitno uopšte nije bilo planirano da do publike dođe u verziji koju svi volimo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pre svega, Slobodanu Šijanu je pripala čast da režira ovo ostvarenje sedme umetnosti nakon što je Goran Paskaljević odustao, i to kako bi se posvetio filmu “Zemaljski dani teku”.

Ono što bi posebno izmenilo celokupni utisak filma svakako su uloge Miška i šlager pevača koje su bile namenjene drugim glumcima.

“Ulogu Miška Krstića sam namenio Bogdanu Dikliću, ali njegovo tadašnje matično pozorište nije htelo da ga pusti na snimanje, pa je morao da me odbije. Zbog toga sam ulogu vozača ponudio Aleksandru Berčeku koji ju je odmah prihvatio”, prisetio se Šijan i otkrio:

Foto: Youtube/printscreen

“Ulogu pevača šlagera sam u prvoj podeli namenio Ljubiši Samardžiću, ali ju je on, iz meni nepoznatog razloga, odbio. Gaga (Dragan Nikolić) ju je prihvatio u poslednjem trenutku i odlično mu je legla”.

Čak se i Gaga dvoumio oko uloge. Naime, Milena Dravić, koja je sa Draganom u braku provela 45 godina, nikada se nije mešala u odabir njegovih uloga, ali je ostalo upamćeno kao zanimljiv detalj da je uz njenu podršku prihvatio, ispostaviće se, svoju legendarnu ulogu u filmu “Ko to tamo peva”.

“Ne znam tačno ni zašto ni kako, al’ bio je nekako indisponiran u to vreme kad je dobio tekst pa ga je isprva odbio. Uzmem ja tekst, pa radi se o Dušku Kovačeviću… on ne omanjuje… I kad sam pročitala, kažem: ‘Dragane, javljaj se ekipi, uzmi ovu ulogu, videćeš, biće ti važna’… A on je potom ubrzo na pravi način sagledao i svoju ulogu i kompletan scenario”, ispričao je Slobodan Šijan.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar