Želite da imate zdravu KOŽU bez proširenih pora? Isprobajte jednostavan tretman koji NIŠTA ne košta

Prednosti ovog tretmana su brojne

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/valuavitaly

Svi znamo koliko je nega kože lica važna.

Postoji mnogo tretmana za lice koji kožu održavaju hidriranom, a sada se izdvojio jedan koji u poslednje vreme postaje sve popularniji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Što je najbolje od svega, ne košta ništa, a vrlo jednostavno se izvodi.

Ovaj tretman je koristila i Kleopatra kako bi joj koža lica ostala lepa i mladolika. Reč je o izlaganju lica pari, koje ima višestruke benefite po kožu. Topla voda omogućava koži da se nahrani kiseonikom, tako što dovodi do širenja kapilara. Takođe, vodena para dubinski uklanja nečistoće koje su se nataložile na koži i unutar pora.

Foto: Freepik/senivpetro

Stručnjaci ističu da kozmetički preparati ne mogu da očiste kožu toliko duboko koliko to mogu čista voda i para. Prilikom izlaganja lica pari, pore se šire, što omogućava uklanjanje nečistoća. Takođe, para odlaže nastanak bora tako što povećava cirkulaciju i proizvodnju kolagena i elastina, zbog čega koža postaje elastična i mekana.

Ono što je najbolje, vodena para vam ni na koji način ne može škoditi, a imaćete hidriranu i zdravu kožu ukoliko ovaj treman često praktikujete. Jedina mana ovog tretmana je trenutna pojava crvenila na licu, koje nestaje odmah nakon završetka tretmana.

Foto: Freepik/cookie_studio

Vodena para će takođe podstaći proizvodnju prirodnog ulja koje će činiti vašu kožu vlažnijom. Ovaj tretman se posebno preporučuje osobama koje imaju suvu kožu sklonu perutanju.

Evo kako da pravilno izvedete ovaj tretman: Ostavite šerpu napunjenom vodom do pola da provri. Nakon toga, uzmire jedan čist peškir i prebacite ga preko glave, a onda se nagnite preko šerpe sa vodom i udišite paru.

Foto: Freepik/Racool_studio

Veoma je važno da budete izuzetno obazrivi kako se ne biste opekli vrućom vodom. Ovaj tretman bi trebalo da traje oko 5 minuta, nakon čega treba da obrišete lice peškirom i da naneste kremu. Smatra se da je ovaj tretman odličan prirodni lek i za sinuse, a kako bi dam osećaj bio ugodniji u proključalu vodu možete da dodate nekoliko kapi eteričnog ulja po želji.Izvor: Objektiv.rs, Blicžena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar