“Još samo da nas biju”: Šta se KRIJE iza poruke na kontejneru na Zvezdari? Stanari otkrili ISTINU (FOTO)

Stanari su zalepili upozorenje bez ikakvog pravnog osnova kojim se zabranjuje bacanje smeća u kontejner

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, Pritnscreen

Stanari jedne višespratnice u Kamengorskoj ulici u beogradskom naselju Zvezdara odlučili su da bez ikakvog pravnog osnova izdaju zabranu bacanja đubreta u kontejnere koji se nalaze ispred njihove zgrade, a u obaveštenju koje su zalepili na njih navode i da su oni pod video-nadzorom.

Stanarka ove zgrade, koja je insistirala na anonimnosti, za Objektiv navodi da se zajednica stanara na ovaj korak odlučila jer ,,zbog đubreta iz privatnih kuća i prodavnica”, njene komšije i ona ne mogu da odlože otpatke.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nema šta ne trpaju u naše kontejnere! Zatrpani smo njihovim smećem! Bacaju gume automobila, a jedan je bacio čitavo bure sa kiselim kupusom. Toliko đubreta bacaju da ,,Čistoća” ne može da odnese. Da vam ne pričamo koliko smrdi! Bili smo primorani na ovaj potez! Oni su okupirali naše kontejnere! Neka traže svoje, mi naše ne damo – kaže ova stanarka.

Foto: Printscreen

KONTEJNER U AMANET

Suzana J. (71), koja živi u obližnjoj kući, za naš list navodi da su komšije iz nove zgrade unele u ovaj kraj nered, odnosno da „starosedeoci” trpe njihovu torturu.

– Zabranili su nam da bacamo đubre, još samo sledi da nas biju! Niko mi neće zabraniti da bacam đubre u kontejner koji ja hoću! Nije im otac ostavio kontejner u amanet. Šta mi mogu ako me snime? Samo će popiti tužbu – kaže Suzana, koja sa ponosom ističe da na Zvezdari živi 40 godina.

Pesničenje usred Beograda: Dvojica muškaraca se KRVNIČKI tukli, a onda je ULETEO još jedan (VIDEO)

POPIĆE TUŽBU

Predsednik Udruženja profesionalnih upravnika Beograda Ljubiša Banovački za Objektiv ističe da su stanari zgrade u Kamengorskoj ulici grubo prekršili zakon.

– Kontejner se nalazi na javnoj površini i niko nema pravo da određuje ko će da baca đubre u njega! Ovo je nečuveno! Pitam se odakle su došli ti stanari, kad u ovoj meri ne poznaju kućni red. Svi oni kojima prete da će da ih snime, mogu slobodno da ih tuže, jer je snimanje u ovom slučaju neovlašćeno – kaže Banovački.

GURAJU IH GDE IM ODGOVARA

Banovački ističe da ovaj slučaj predstavlja eskalaciju stanja u vezi sa kontejnerima u glavnom gradu. Naime, prema njegovim rečima, sve je više građana koji nameštaju kontejnere gde im odgovara.

– Mnogo je onih koji guraju kontejnere sa mesta na koja ih je postavila ,,Gradska čistoća” do ispred svojih kuća i zgrada. Svi moraju imati na umu da za njih odgovara upravo ovo javno preduzeće i da niko nema pravo da se ophodi prema njima kao prema svom vlasništvu – kaže Banovački.

Piše: NIKOLINA MARIĆ

OVU I MNOGE DRUGE PRIČEPROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 17. MAJ

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar