Savićević dobio protivkandidata na izborima u FSCG: Nije Terzin čovek, već međunarodni sudija!

Taj novi kandidat Kaluđerović istakao je da čvrsto veruje da će Crna Gora tokom njegovog mandata izboriti plasman na neko veliko takmičenje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto©

Crna Gora će dobiti novog predsednika Fudbalskog saveza i to do kraja juna.

Kao što je poznato, trenutno je na toj funkciji Dejan Savićević, koji će se ponovo kandidovati, a jedan od rivala u predsedničkoj trci biće mu i fudbalski sudija internacionalac Jovan Kaluđerović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kaluđerović je odlučio da prihvati kandidaturu, jer želi da crnogorski fudbal bude bolji.

– Dovoljno dugo sam deo fudbalske organizacije da mogu realno da sagledam probleme i odmah nakon izbora krenem u njihovo rešavanje. Timski sam igrač i osoba koja poštuje mišljenje struke. Vladanje onih koji sve znaju i sami donose odluke vode u propast, bez obzira da li je reč o instituciji, firmi ili klubu – napisao je Kaluđerović u dopisu podgoričkim „Vijestima“.

On je dodao da čvrsto veruje da će Crna Gora tokom njegovog mandata izboriti plasman na neko veliko takmičenje.

– Čvrsto verujem da će za vreme mog mandata A selekcija ostvariti snove svih ljubitelja fudbala u Crnoj Gori, a to je plasman na veliko takmičenje, Svetsko ili Evropsko prvenstvo u fudbalu. Saradnja sa FIFA i UEFA treba da bude proaktivna. Naš savez dobija velika finansijaska sredstva od UEFA i ono što dobija pripada nam bez obzira ko je na čelu saveza. Postoje programi koji se mogu koristiti ukoliko imate kvalitetne projekte. Imaćemo ljude koji će biti kadri da naprave projekte i iste realizuju – dodao je Kaluđerović.

Savićević je već 20 godina na čelu Fudbalskog saveza Crne Gore, a nedavno je izjavio da će jedan od njegovih protivkandidata biti i čovek iz Crvene zvezde Vladan Rakočević, zadužen za međunarodni razvoj.

Ma, kakva Liga šampiona: Bivši igrač Zvezde, Litvanac i kum Dekija Stankovića pokazali moć fudbala!



Izvor: Objektiv.rs, Vijesti.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar