Najgori stranci na “Marakani”: Jedan je odmah pobegao, a nekih čak se ni fanatici ne sećaju!

Mnogo "zalutalih" je prošlo kroz Ljutice Bogdana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Polako se spušta zavesa na još jednu sezonu u srpskom fudbalu.

Šampion je i po četvrti put uzastopno ekipa Crvene zvezde, koja će na leto imati priliku da ponovo zaigra u nekoj od grupnih faza takmičenja pod okriljem UEFA.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nekima je leto godišnje doba koje ih asocira na more i vrućinu, dok je za fudbalske fanatike ovaj period godine sinonim za prelazni rok i brojne transfere širom sveta.

Kada pričamo o Crvenoj zvezdi, ona je poslednjih nekoliko godina dovodila zaista velika imena, kako strana, tako i domaća, a mi ćemo se podsetiti onih stranih pojačanja koji nisu ostavili dubok trag na “Marakani”, pa su tako sa pravom poneli epitet “promašaja”.

Foto: Starsport

Idan Vered stigao je iz Izraela kao veliko pojačanje leta 2015. godine.

Krilni napadač je dobro igrao pet sezona u Makabi Haifi i Zvezda je u njemu videla pravo pojačanje za desno krilo. Odigrao je samo osam utakmica i postigao jedan gol, iz startne postave izbacio ga je Srđan Plavšić, a Slavoljub Srnić ga je „bacio“ na tribine.

Zvezda je odbila od Kairata milion evra za Vereda, što se ispostavilo kao katastrofalna greška, pa se na zimskoj polusezoni, vratio u domovinu, gde i dalje igra.

Foto: Starsport

Najveća misterija u srpskom fudbalu je Gbolanah Salami.

Salami je bio reprezentativac Nigerije i označen je kao veliko pojačanje. Pojavio se na promociji na stadionu Rajko Mitić sa viškom kilograma i isflekanom duksericom, što je kasnije otkriveno da se Salami isflekao prilozima iz pljeskavice.

Nije prošao lekarske preglede, nije odigrao nijednu utakmicu za tim sa Marakane i bukvalno “pobegao” u Nigeriju. Navodno je sertifikat iz Nigerije bio problem, ali jasno je bilo svima o čemu se radi.

Džošua Parker imao je dobar CV pre dolaska u Zvezdu, ali narav mu je bila veliki problem.

Karijeru je počeo u Kvins Park Rendžersu, a na Ostrvu je igrao za nekoliko drugoligaša, trećeligaša i četvrtoligaša.

Posle jedne sezone u Sloveniji, gde je igrao za Domžale, 2015. godine stigao je u Zvezdu. Na 15 utakmica postigao je četiri gola, ali su u Ljutice Bogdana želeli što pre da ga se reše zbog njegovog ponašanja.

Pravio je velike probleme i pozajmljen je Aberdinu, posle čega je napustio Zvezdu.

Foto: Starsport

Omega Roberts, fudbaler koji ni sam ne zna kako je dospeo u Zvezdu.

Štopera Smedereva je lično na “Marakanu” doveo Dragan Džajić, koji je verovao da može da bude jedan od glavnih aduta za titulu. Ipak, od toga nije bilo ništa.

Delije još pamete njegovu čuvenu igru na meču s Čukaričkim (2:0), posle koga su u Ljutice Bogdana odlučili da ga sklone u drugi plan.

Ovaj momak u međuvremenu je odigrao pet utakmica za podgoričku Mladost, pa je bio član čačanskog Borca, a čak ni na Vikipediji više ne može da se nađe za koga sada igra.

Foto: Starsport

Brazilac Edson doveden je kao kapitalno pojačanje, ispraćen je kao jedan od najvećih promašaja u istoriji Crvene zvezde.
Navijačima srpskog šampiona digne se kosa na glavi na pomen njegovog imena.

Nekadašnji član Sao Paula je u Crvenoj zvezdi odigrao sedam mečeva tokom prethodne prolećne polusezone, ali je prvi utisak nagoveštavao da uprava crveno-belih nije pogodila.

Brazilac je delovao tromo, sporo… Nije podsećao na dane kada je bio jedan od najboljih defanzivaca Brazila. Zvezda ga se nerado seća, ali se i Edson isto tako priseća Zvezde.

Mnogi su se iznenadili kada je Zvezda na početku sezone izgubila od Javora sa 4:2, a onda je usledilo novo iznenađenje za sve “zvezdaše”.

Foto: Starsport

Strelac pogotka u Ivanjici, Ifeani Onjilo odmah nakon tog meča prešao je u redove crveno-belih za nešto manje od 200.000 evra. Odigrao je svega 7 utakmice bez učinka, a “delije” su brzo i zaboravile na njega.

Ispostavilo se da je Nigerijac doneo crveno-belima ozbiljnu zaradu. Sa Marakane su ga poslali na pozajmicu u kiparski Ernis gde je na 27 utakmica postigao čak 15 golova i privukao pažnju brojnih klubova.

Zvezda ga nije zadržala u svojim redovima već je iskoristila situaciju i prodala Onjila u Saudijsku Arabiju za čak 1.500.000 evra. Može se reći da su crveno-beli odlično profitirali.

Dragović konačno potvrdio dolazak u Zvezdu?! “Pričajte o Srbiji šta god hoćete, to je moj san”

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar