OBJEKTIV SAZNAJE

Slaviši Kokezi ODBROJANI dani na slobodi: Sa pajtosima zgrnuo ogromno BOGATSTVO, preti im svima hapšenje

Slaviša Kokeza je još krajem februara bio priveden na informativni razgovor zbog sumnje da je tesno sarađivao s mafijom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: ATA images/Antonio Ahel, Objektiv.rs

Slaviša Kokeza, doskorašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije, uskoro bi mogao da se nađe iza rešetaka zbog malverzacija u domaćem fudbalu, muljanja sa carinom i saradnje s najozloglašenijim kriminalcima.

Osim Kokeze, pred hapšenjem su i njegovi pajtosi Miloš Tomić i Željko Popović, saznaje Objektiv iz odlično obaveštenih izvora.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

RASKRINKANI

Inače, Objektiv je prvi pisao o malverzacijama Slaviše Kokeze i njegovih pajtosa iz carine, kao i o načinu na koji su pustošili državu.

OBJEKTIV SAZNAJE: Slaviši Kokezi i njegovim pajtosima odzvonilo na slobodi, svi će biti pohapšeni 

Tako smo još početkom marta objavili da je republički budžet oštećen za stotine miliona evra zbog muljaže i pljačke koju je već duže vreme preko Carine sprovodio Kokeza, uz svesrdnu pomoć doskorašnjeg direktora Uprave carina Miloša Tomića i Željka Popovića, nekadašnjeg upravnika Carinarnice Beograd. U sve to bili su upleteni i pojedinci iz policije i kriminalnih struktura. Oni se sumnjiče da su zgrnuli ogromno bogatstvo višegodišnjim organizovanim švercom nafte, cigareta, luksuznih automobila, tehničke robe i markirane garderobe.

Milione evra koje je Kokeza “zaradio” preko Carine ulagao je u nekretnine, ali i bacao na bahanalije. Tako je često pravio žurke na kojima su se pila najskuplja pića, a mnogi pamte i one na kojima su glavne zvezde bile starlete iz Kolumbije. Njih je dovodio privatnim avionom, a pare nije žalio budući da je let u jednom pravcu do te države Južne Amerike koštao između 200.000 i 500.000 evra, u zavisnosti od nivoa luksuza.

ZVALI GA FEDERER

Slaviša Kokeza u gradu je odavno poznat pod nadimkom Federer.

– To nimalo nije slučajno, jer je taj reketirao gde god je mogao. Ali da on lično ne bi prljao ruke, imao je čoveka koji je to za njega radio. To je bio Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, i ekipa koju je on okupio. Znam to jer sam sve osetio na svojoj koži – ovako je svojevremeno za Objektiv rekao poznati srpski biznismen (ime i prezime poznati redakciji).

SASLUŠAN

Slaviša Kokeza je još krajem februara bio priveden na informativni razgovor zbog sumnje da je tesno sarađivao s mafijom, u SBPOK je odgovarao i na pitanja u vezi s muljanjem sa carinom. On je tada odbio poligrafsko ispitivanje, pa tako i da odgovori na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

Ovu i ostale aktuelne teme pročitajte u štampanom izdanju Objektiva.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar