Na Vučićevu INICIJATIVU: Vlada priprema odluku o novčanoj pomoći VAKCINISANIMA

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krsa,Shutterstock

Vlada Republike Srbije, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti kovid-19.

Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja. Građani će u u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti kovid-19, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih. Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije koronavirusa.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar