MONSTRUOZNO

Otac me mazio po stomaku, pa uzeo KONDOM: Doživela užas s 12 godina – onda je počeo još gori PAKAO (FOTO)

Iako je nesrećna žena u međuvremenu u više navrata sve prijavljivala, bilo je potrebno skoro tri decenije da njen otac konačno izađe pred lice pravde

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Facebook

Britanija, ali i ostatak sveta, su 2020. godine ostali u potpunom šoku nakon što je Kerol Higins (51) iz Pontefrakta iznela detalje odrastanja sa svojim ocem Eliotom Epljardom (73).

– Tokom celog života krila sam “prljavu tajnu” svog detinjstva, koja se sastoji u tome da me je otac godinama seksualno zlostavljao, a ja sam o svemu ćutala – rekla je Kerol koja je rešila da svoju potresnu priču podeli sa svetom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako je Kerol u međuvremenu u više navrata sve prijavljivala, bilo je potrebno skoro tri decenije da Eliot konačno izađe pred lice pravde. Nedavno je dobio 20 godina zatvorske kazne, a Kerol je rešila da svoju priču podeli sa svetom.

– Taj monstrum od čoveka mi je uništio život. Od tinejdžerskih dana sam pokušavala da ga privedem pravdi, ali moje tužbe nisu naišle na prijem. Niko nije stao iza mene. Zato sada govorim javno, želim da žrtve maltretiranja i silovanja znaju da će se njihov glas čuti – poručila je Kerol.

Kako je istakla, njen pakao počeo je kada je imala 12 godina.

– Prvi put kada me je otac poljubio bilo je kada smo, kao često puta do tada, išli u prikupljanje sirovina. Prvo je pucao u našeg psa, rekao mi da je pas “imao napad”, iako je bio sasvim u redu, a onda je seo na zid i mene naterao da mu sednem u krilo. Onda me je poljubio. Osećala sam da to nije u redu, ali bila sam previše uplašena i zbunjena i nekako sam pretpostavila da je to valjda normalno. Otad, to se dešavalo svakog dana – kaže Kerol.

Meseci su prolazili dok Kerol napokon nije skupila hrabrosti da kaže majci šta joj se dešava. Ubrzo nakon toga, socijalni radnici došli su u školu da porazgovaraju sa njom. Međutim, nakon toga ništa se posebno nije desilo, a onda joj je majka rekla da se sele.

– U početku bilo je to veliko olakšanje jer smo se odvojile od oca. Međutim, živele smo u strašnim uslovima, u ruševnoj kući gde smo spavale na zemljanom podu. Zato, kad me je tata pitao da li želim da se vratim kući, pristala sam. U početku se prema meni odnosio kao svaki otac prema ćerki i opustila sam se. Posetila nas je i socijalna radnica, koja mi je rekla: “Očito ne možeš da se odlučiš sa kime želiš da živiš. Ako opet bude problema sa ocem, moraćeš da ideš u dom za nezbrinutu decu“.

A onda je usledio horor

– Jedne noći, otac je insistirao da spavam sa njim u krevetu. Mazio me je po stomaku i pričao mi koliko sam lepa, a onda je otvorio noćni stočić, uzeo kondom i silovao me. Posle toga, ponašao se kao da je sve u redu, a kad sam ga pitala šta bi mu deda rekao na to, rekao mi je “Ne brini ti ništa, on isto veruje da otac treba da bude sa ćerkom prvi put” – priča Kerol, dodajući da su usledili mučni meseci silovanja, a na kraju joj je otac, kaže, kupio verenički prsten i terao je da ga nosi. Takođe, zabranio joj je da ga oslovljava sa tata, već joj je naložio da ga zove po imenu, Sem.

– Bila sam mu ćerka, ali tretirao me je kao da sam mu žena. Nije mi dozvoljavao da idem u školu kako bih kuvala i spremala kuću. Takođe me je naterao da istetoviram na ramenu crvenu ružu, zajedno sa našim imenima. Terao me je da gledam časopise i komentarišem gole žene sa njim – kaže Kerol koja je sa 16 godina skupila hrabrosti da ode kod majke i kaže joj šta joj otac radi.

Kada ga je majka napala, otac je rekao da nemaju dokaza ni za šta. Nedelju dana kasnije, majka je odvela Kerol u policiju da da izjavu, ali tamo joj je rečeno da ništa neće postići tužbom i da će joj “samo ime biti provučeno po blatu i ispašće lažov”.

U narednih 35 godina, Kerol je još šest puta pokušavala da tuži oca, ali svaki put bi joj bilo rečeno da nema dovoljno dokaza, i da je samo njena reč protiv njegove.

Onda je Kerol sa 45 godina obolela od raka debelog creva. Bila je rešena da po svaku cenu ispuni svoja dva najveća cilja – da se popne na vrh Kilimandžara i da tuži oca. Napisala je autobiografiju: “Osvajanje nemogućeg: Ostvarenje sna”, gde je do detalja opisala svoj život sa ocem.

Međutim, tek 2018. godine konačno je slučaj otišao na sud i prošle godine je on osuđen na 20 godina zatvora.

– Bilo je potrebno da prođe više od 35 godina da se pravda zadovolji, ali konačno je osuđen a ja se osećam kao da mi je veliki teret skinut sa ramena. I dalje radim ono što radim već decenijama, pokušavam da vratim život u normalu, ali imam cilj i da osnažim sve žrtve porodičnog nasilja – zaključila je ona.

“Odveo me je na Košutnjak… JECALA sam od bola”: Jana otkrila kako joj je POZNATI PEVAČ uništio život 



Izvor: Blic Žena

Komentari (3)

Ostavite komentar