Kraljevskoj porodici se bliži KRAJ? Paradiraju udovicu pred kamerama, monarhija neće nadživeti Vilijama

"Svedočimo njihovom završnom činu"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/Video/LBC

Poznata spisateljica i dobitnica Bukerove nagrade, Hilari Mantel, izazvala je lavinu negativnih komentara nakon što je izjavila da se kraljevskoj porodici uskoro bliži kraj.

Ona je izjavila da “ne postoji legitimni javni interes” za emitovanje događaja kao što je sahrana princa Filipa, i istakla je da “nijedna druga porodica ne bi paradirala ostarelu udovicu pred kamerama”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Svedočimo njihovom završnom činu. Ne znam koliko će još trajati kao institucija – rekla je Mantelova na pitanje o budućnosti monarhije, i dodala:

– Nisam sigurna da će nadživeti Vilijama. Mislim da je ovo njihova poslednja velika era.

Njene izjave izazvale su buru na društvenim mrežama, gde su korisnici tvitera istakli da je sve što je rekla “gomila gluposti”.

– Ovog vikenda je bilo nekoliko pokušaja blaćenja kraljevske porodice. Ja mislim da smo blagosloveni što ih imamo – napisao je jedan korisnik tvitera.

Drugi je napisao da je “u ovom prolaznom svetu Velika Britanija srećna što ima monarhiju”.

– Imamo kontinuitet, nešto na šta možemo da se oslonimo. NJeno Veličanstvo Kraljica nastavlja da nadahnjuje svakodnevno.

Mantelova je autorka knjige “Volf hol”, koja se bavi intrigama na dvoru kralja Henrija XVIII. Taj istorijski roman, kao i nastavci, su spisateljici doneli veliku popularnost u otadžbini, i pretočeni su u televizijsku seriju koja je pobrala sjajne kritike.



Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (1)

  1. Oni će još dugo vladati. Velikom delu Engleza je u sećanju Oliver Kromvel. Njegova vlast i republika koju je napravio je bila toliko dobra da su posle njegove smrti odmah uspostavili kraljevinu. Doduše uspostavi republike i dolasku Kromvela na vlast uticao je dosta i sam kralj Čarls I Stjuart i njegovo bahato vladanje. Kad je Kromvel umro vlast je preuzeo njegov sin ali je tada je general Džordž Monk poveo škotske trupe na London i srušio republiku i ponovo uspostavio monarhiju pod kraljem Čarlsom II Stjuartom.

    Odgovori

Ostavite komentar