PRIJAVA ZA 60 EVRA

Prijava za 60 evra 2021. – Vodič korak po korak (FOTO)

Detaljan vodič za prijavu na idp.trezor.gov.rs za državnu pomoć

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen,Shutterstock,

Država po drugi put novčano pomaže svim punoletnim građanima i u toku je prijava za 60 evra od države. Postoji mnogo nedoumica kako funkcioniše proces prijave, da li prijavu dobijaju građani sa Kosova i Metohije, kako se prijaviti ako nemate račun. Odgovaramo na sva pitanja koja vas mogu zanimati o prijavi i dajemo detaljne instrukcije šta treba da uradite da bi vam novac “legao”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Onlajn prijava za novac je počela od 28. aprila i pomoć je podeljena na dva dela, prvi iznos od 30 evra se dobija u maju, a drugi (preostalih 30 evra) automatski u novembru i za njega se ne treba prijavljivati.

Za pomoć se mogu prijaviti svi punoletni građani koji imaju prebivalište u Srbiji i važeću ličnu kartu. Onlajn prijava traje do 15. maja, a od 5. maja počinje prijava preko kol centra.

Kako se prijaviti za 60 evra državne pomoći?

Prijava se obavlja u četiri koraka i prilično je jednostavna, ali može biti zbunjujuća onima koji se ne snalaze na internetu. Kad je u pitanju onlajn prijava za 60 evra link je sledeći: idp.trezor.gov.rs.

Prvi korak je da kliknete na taj link koji će vas odvesti na stranicu koja izgleda ovako:

Prijava za 60 evra
Foto: Printscreen

Ako se pitate kako se prijaviti za 60 evra kliknite na prvu opciju “Podnošenje prijave”. Na ovu opciju klikćete samo kada se prijavljujete, nećete moći da se prijavite više od jednog puta i ako je došlo do greške i pogrešno ste uneli neki od podataka onda kliknite na poslednju opciju “Prijava problema”.

Prijava za 60 evra od države se nastavlja kad otvorite prvu od tri opcije. Drugi korak izgleda ovako:

prijava za 60 evra
Foto: Printscreen

Da biste uspešno popunili prijavu potrebno je da u naznačenim poljima napišete svoj JMBG, broj lične karte, kao i naziv banke u kojoj imate aktivni račun. Kada završite sa popunjavanjem proverite dobro da li ste dobro uneli sve podatke i kliknete na opciju POŠALJI ZAHTEV.

Kako funkcioniše prijava za 60 evra ako nemam račun?

Uprava za trezor je regulisala šta treba činiti i kad nemate otvoreni račun, jer posedovanje računa nije uslov da dobijete dvokratnu pomoć od države.

Čak i u slučaju da nemate račun ni u jednoj banci, prijava za 60 evra može biti odrađena. Sve što treba da uradite jeste samo da izaberete banku po izboru sa spiska koji će se pojaviti u padajućem meniju. Za vas će se otvoriti privremeni račun koji će se zatvoriti kada sa njega podignete novac.

Kako ne posedujete platnu karticu te banke pa da možete da podignete na bankomatu, biće potrebno da odete u izabranu banku i podignete novac.

Preporučujemo vam da u slučaju ako nemate račun odaberete banku čija se filijala nalazi u vašoj neposrednoj blizini. Kada popunite sva polja kliknite na opciju POŠALJI ZAHTEV.

Treći korak kada se popunjava prijava za 60 evra od države se nastavlja kada vam iskoči ovaj prozorčić:

Foto: Printscreen

Nije na odmet da više puta proverite da li ste uneli dobre podatke. Ako ste primetili grešku u broju ili izboru banke kliknite na opciju ODUSTANI i ponovo unesite vaše podatke.

A ukoliko su posle duple provere svi podaci dobro ispisani kliknite na opciju POTVRDI.

Četvrti korak. Iskočiće vam novi prozorčić koji će izgledati ovako:

prijava za 60 evra
Foto: Printscreen

Pojava ovog prozorčeta znači da je Trezor prijava za 60 evra dobro popunjena. Vaša prijava za novčanu pomoć je evidentirana. To znači da je u statusu obrade i da će vam od 12. do 20. maja leći novac na račun.

Ko će ranije dobiti novac?

Penzionerima nije potrebna prijava i svima njima će automatski leći novac na račun u banci preko koje već primaju penziju. Dakle, nije potrebno da popunjavaju prijavu i ova 4 koraka za prijavu za njih ne važe.

Prvih 30 evra penzionerima leže 6. maja, svi penzioneri će biti isplaćeni u toku ovog dana. Penzionere očekuje još jedan paket pomoći u septembru u iznosu od 50 evra.

Naredni dan, 7. maja će biti isplaćen prvi deo finansijske pomoći onima koji dobijaju socijalnu pomoć i ljudima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.

Prijava za 60 evra za nezaposlene

Svi nezaposleni će dobiti regularnih 60 evra, odnosno 30+30 evra koje dobijaju svi punoletni građani, ali njima stiže i dodatna pomoć od 60 evra. Ovaj novac će biti uplaćen svim nezaposlenim licima koji su registrovani na birou. Dakle, morate biti prijavljeni kao nezaposleni da biste dobili dodatnih 60 evra pomoći.

Foto:idp.trezor.gov.rs,Pixabay

Novčana pomoć na Kosovu i Metohiji

Pravo na državnu pomoć imaju svi Srbi sa Kosova i Metohije. Pomoć će iznositi 100 evra i važi za sve građane, bilo punoletne, bilo maloletne.

Nezaposlene osobe na Kosovu imaju pravo na još veći iznos novčane pomoći od države i ona iznosi 200 evra. Za dobijanje ove pomoći nije potrebna prijava.

Prijava za 60 evra broj telefona

Od 5. maja počinje prijava za 60 evra putem telefona, a broj telefona će biti objavljen naknadno.

Građani Srbije su pokazali veliku zainteresovanost za paket pomoći od države, s obzirom da se do juče u 13 sati prijavilo preko milion građana, kako kaže ministar finansija Siniša Mali.

REKORDAN odziv: Do 13 časova za 60 evra se prijavilo preko MILION građana



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar