Tražili LEŠ od Kotora do Lovćana: Kavčani u RASULU, policija traga za telom ubijenog Podgoričanina

Policija nastavila istražne radnje protiv navodnih pripadnika kavačkog klana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Policija je i juče pretraživala teren od Kotora ka Lovćenu, pokušavajući da otkrije da li je negde u tom delu zakopano telo Podgoričanina za čiju smrt sumnjiče kriminalnu grupu koju su navodno formirali Kotorani Slobodan Kašćelan (58), Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39).

Prema saznanjima medija, policajci su u tom delu Katunske nahije tragali i za odbeglim članovima tog klana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva, pre dva dana uhapšeni su Kašćelan, njegov telohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bekstvu – Zvicera, Živkovića, Vujotića, Srđe Juriševića (39) koji je takođe Kašćelanov telohranitelj, Kotorana Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Podgoričanina Aleksandra Dragićevića (35) i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića, koji je od ranije u spuškom zatvoru.

Pomoćnik direktora Uprave policije i rukovodilac Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) Dejan Knežević, juče je na konferenciji za medije kazao da su za odbeglima raspisane nacionalne poternice i najavio da će uskoro biti raspisana međunarodna poternica.

Knežević je istakao da zbog tajnosti postupka ne može zvanično govoriti o ubistvu i pokušaju ubistva za koje su osumnjičeni, navodeći da postoji verovatnoća da to ne budu jedina krivična dela koja im se stavljaju na teret.

Medijima je dan ranije iz Specijalnog državnog tužilaštva nezvanično rečeno da su ti kavčani osumnjičeni za ubistvo tridesetogodišnjeg Podgoričanina, kome se od jula prošle godine gubi trag.

Taj Podgoričanin blizak škaljarskom kriminalnom klanu nestao je nakon što se navodno sa Cetinja motociklom uputio ka Kotoru.

Objašnjavajući da je kompletan SBPK radio na hapšenju tog klana, Knežević je rekao da policija nadzire pripadnike svih organizovanih kriminalnih grupa, ali da je praćenje kriminalaca visokog ranga, poput Zvicera, dosta otežano, jer se oni ne plaše samo policije, već i pripadnika suprotstavljenih kriminalnih grupa.

– To je naročito teško u malim mestima, kakva su Tivat ili Kotor. Oni se plaše da ne budu ubijeni i često menjaju mesto boravka – kazao je on.

Knežević je istakao da policija ima saznanja u kojim državama se krije dio begunaca i da intenzivno sarađuju sa partnerskim službama na njihovom lociranju i hapšenju.

– Manji broj se nalazi u Crnoj Gori i radi se na njihovom hapšenju – kazao je on.

Poručio je da će nakon procesuiranja 14 članova kavačkog kriminalnog klana, policija prebaciti fokus na druge organizovane kriminalne grupe koje deluju na teritoriji Crne Gore i van nje, dodajući da je optimista i da će u tim istragama biti pomaka.

Knežević je govorio na vanrednoj konferenciji za medije, organizovanoj povodom hapšenja članova kavačke kriminalne grupe, kojoj su prisustvovali i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar policije Sergej Sekulović i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zoran Miljanić.

Izvor: Vijesti.me

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar