Van Gogovi “Suncokreti” u karantinu zbog koronavirusa!

Trenutna epidemiološka situacija nalaže da tokijski muzej sledi uputstva ministra obrazovanja, kulture, sporta, nauke i tehnologije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/printscreenYouTube

Nacionalna galerija u Londonu najavila je odlaganje otvaranja svoje velike izložbe u Japanu, zbog epidemije koronavirusa.

U galeriji se navodi da je Ministarstvo kulture dalo instrukcije da su “svi nacionalni muzeji umetnosti budu zatvoreni za javnost tokom naredne dve nedelje“.

Zasad su zatvoreni Nacionalni muzej Tokija i Kjota.

Izložba “Remek-dela iz Nacionalne galerije u Londonu” trebalo je da bude otvorena u utorak, 3. marta, u Tokijskom nacionalnom muzeju zapadne umetnosti.

Zbog situacije sa koronavirusom, tokijski muzej sledi uputstva ministra obrazovanja, kulture, sporta, nauke i tehnologije i ostaće zatvoren za javnost do 16. marta.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

#kokuritsushinbijutsukan #thenationalartcentertokyo #tokiomuseum #tokioreise #tokioreisetipp #japanreise #japanreisetipp #visitjapan #visittokyo

Објава коју дели Mag.Mariko Sugie (@kaguyareisen) дана

To znači da je 60 najboljih slika Nacionalne galerije, uključujući Van Gogove suncokrete naslikane 1888, koji su prvi put napustili Evropu od svog nastanka, sada zarobljeno u karantinu japanskog muzeja.

Foto/NG3863/Vincent van Gogh/Sunflowers/1888/(c)National Gallery, London

Desetine hiljada ulaznica, koje su već prodate za period kada će muzej biti vanredno zatvoren, stvoriće probleme i posetiocima i organizatorima.

Broj žrtava koronavirusa u Japanu je dostigao cifru od 200 ljudi, uz četiri smrtna slučaja.

 

I. V.

 

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar