Crno-beli jure trofej, a Stanoje rekorde: Trener Partizana ide ka vrhu večne liste!

Finalna utakmica Kupa Srbije Partizanu može da donese spas sezone, a Aleksandru Stanojeviću korak bliže mestu u istoriji crno-belih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com

Plasirao se Partizan u finale Kupa Srbije.

Nisu blistali crno-beli i u fudbalskoj uspavanci savladali su Vojvodinu golom Svetozara Markovića i na taj način zakazali još jedan duel sa “večitim rivalom”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Finale je na programu 25. maja, a pored trofeja i spasa sezone Partizana ovaj meč biće značajan i na ličnom nivou za trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića. Ako savlada Zvezdu, Stanojević će prestići Stjepana Bobeka na vrhu večne liste najtrofejnijih trenera u istoriji crno-belih. Bobek i Stanojević za sada imaju po tri trofeja (Bobek tri puta prvak države, Stanojević dva šampionata i jedan kup), a ispred njih su trenutno samo tri trenera – Ljubiša Tumbaković sa devet i Slaviša Jokanović i Ilješ Špic sa po četiri pehara.

Takođe, Stanojević je u Novom Sadu stigao do brojke od 111 utakmica na klupi Partizana i do kraja kalendarske godine mogao bi da stigne Stjepana Bobeka koji je na koti “147”. Bobek je treći na ovoj večnoj listi, a da bi ga prestigao Stanojević bi morao da posle preostalih šest kola Superlige i finala Kupa Srbije, prođe tri kvalifikacione runde za plasman u Ligu konfederacija (šest mečeva) i vodi tim na šest mečeva grupne faze ovog takmičenja.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar