Hrvatski predsednik stao u odbranu srpskog: Priča o povezanosti Vučića sa non-pejperom prevazilazi maštu

Milanović je non-pejper nazvao "sh*tom"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Profimedia/AGP/ EMMANUEL DUNAND

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je priča o mirnom razlazu u Bosnii Hercegovini toliko neozbiljna, ali istovremeno i opasna da je ne treba stavljati čak ni na non-pejper, ma od koga god dolazila.

Za eventualnu povezanost Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića sa tom idejom, Milanović kaže da to prevazilazi maštu čak i scenarista beogradskih krimi serija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Bilo kakvo miroljubivo razilaženje – Hrvatska do Drine, Beograd do Une – to ne dolazi u obzir. I u tom smislu taj papir je big sh*t – rekao je Milanović u svom maniru.

On kaže da se nada da nezvanični diplomatski dokument nije došao iz Ljubljane, jer “objektivno, ja njih dosta poštujem i mislim da nisu baš tako zalupani”.

Milanović “branio” Vučića

Hrvatski predsednik takođe ne veruje da bi, kako je kazao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić stajao iza ideje ujedinjenja Kosova i Albanije.

– Dakle, prvo priznanja Kosova, što je već puno, i onda još ujedinjenje Kosova i Albanije – rekao je Milanović.

Komentarišući pisanje pojedinih medija da ta ideja dolazi iz Beograda, Milanović kaže da tek ta “kombinatorika nadilazi maštu i scenarista najboljih beogradskih kriminalističkih serija, kao što su Tajkun, Močvara, Besa i slične. Pogledajte”, preporučio je Milanović.

On za Janšu kaže da “zna biti vrlo ”anfan teribl” i “nešto drugo uz to”.

– Taj Janša je ustvari prema Hrvatskoj bio, neću reći blagonaklon, ali videlo se da iza njega stoji neka podrška koja je kontinuirana u slovenačkoj politici i upravo zato me katkad znao da iznenadi nekim svojim konstruktivnim stavovima, bez obzira na to što zna da priča dosta toga – rekao je Milanović.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar