Vučić nakon vežbe “Odgovor 2021”: Ponosan sam, uvek smo spremni da ZAŠTITIMO Srbiju (FOTO+VIDEO)

Vežba se istovremeno izvodila na poligonima „Orešac" i „Pasuljanske livade"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Na poligonima “Orešac” i “Pasuljanske livade” danas se održala Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem “Odgovor 2021”, kojoj prisustvuje predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je prisustvovao prikazu na poligonu “Orešac”, a potom izvođenju vežbe na poligonu “Pasuljanske livade”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

14.48 – Obraćanje Dodika

– Bakir Izetbegović želi da Srbe naziva agresorima. Ja preferiram da se mi mirno raziđemo, drago mi je da je došlo do tog razgovora. Mnogi govore što se tiče BiH da neće biti i da nisu za promenu granica. Ni ja nisam za to, granica između RS i FBiH je međunarodnim ugovorom određena i to se neće menjati. Što kaže predsednik Vučić, kod nas postoje oni čim se pojavila ta priča, napali su srpski narod u celini – rekao je Dodik.

– Ja moram da ponovim da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari u BiH, ali smo spremni da razgovaramo o tim temama, spremni smo da čujemo šta o tome misle i pripadnici bošnjačkog i hrvatskog naroda, ali pre svega RS i pripadnici srpskog naroda – rekao je predsednik Vučić.

Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

13.33 – Obraćanje Vučića

– Veoma sam ponosan na ono što smo mogli da vidimo danas, videli smo kako zajednički mogu da rade naša vojska i policija, bili su bolji vremenski uslovi u Banatu nego ovde, čini mi se da su svi bili impresionirani nečim novim, a to je kako Pancir gađa, to je 5.000 metaka u minutu, to bukvalno brdo ruši, to je veliko pojačanje za Vojsku Srbije. Žandarmerija je odlično pokazala umeće. Ulaganja će biti, naša vojska i policija moraju biti još snažnije. Uvek i na svaki način smo spremni da zaštitimo Srbiju – rekao je predsednik.

– Imaću dva odlaska u Brisel, razgovaraću sa Boreljom i Ursulom fon der Lajen i sa Lajčakom, ne očekujem pritiske, očekujem dobre i važne razgovore za Srbiju, u maju, junu očekujem nastavak dijaloga sa Prištinom. Što se tiče prijave SB zbog Radete i Jojića, mogu da vam pričam o licemerju, ali ostaviću za drugi put, lično ću da se pojavim na toj sednici SB, njih ne gone zbog ratnih zločina nego zbog nepoštovanja suda, kakvo je to poverenje u Srbiju kad nam ne date da i za to sudimo. Ekološki protesti lepo govore o Srbiji. Do pre 5-8 godina niko nije govorio o ekologiji, sada su se promenili prioriteti, porastao je životni standard – istakao je predsednik.

– Ne možemo da imamo hidroelektrane, za vetar kažu da ubijamo ptice, pa ne može ni ugalj, pa najbolje da zavisimo od uvoza struje. Što se tiče zaštite životne sredine, vazduha, tu moramo da napravimo korake, kao što radimo na povećanju plata i penzija, kao što smo osnažili vojsku i policiju, moraćemo i po ovom pitanju nešto da uradimo – podvukao je Vučić.

Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Predsednik se osvrnuo i na slučaj iseljenja pukovnika u penziji Gojka Lalovića.

– Ne znam ništa o slučaju, video sam jutros u novinama, sinoć sam do kasno radio. Taj zakon je donet u julu 2012. donela ga je prethodna vlast, ja sam spreman da primim porodicu gospodina Lalovića i da vidimo kako da im omogućimo normalan život. U Americi je desetine hiljada slučajeva svakog dana, to je normalno, a ovo govori dobro o nama jer možete da vidite koliko smo ostali ljudi i koliko se ne navikavamo na probleme i stvari, gledaćemo da pomognemo porodici Lalović koliko možemo i verujem da ćemo u tome uspeti.

– Uveren sam da će Srbija nastaviti sa prosperitetom, živela Srbija! – zaključio je Vučić.

13.30 – Završena združena vežba “Odgovor 2021”

12.30 – Nastavak vežbe “Odgovor 2021” na “Pasuljanskim livadama”

Na “Pasuljanskim livadama” jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a Srbije prikazaće postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad.

Prema scenariju, neprijateljske snage su zauzeli istočni deo Srbije. Ojačana borbena grupa izvodi operaciju protiv neprijatelja.

12.23 – Predsednik Vučić stigao na “Pasuljanske livade”

Predsednik Vučić stigao na poligon “Pasuljanske livade”, gde će se nastaviti vežba “Odgovor 2021”.

11.35 – Završen prvi deo vežbe na Orešcu

Signal “Sunce” je znak da je završen prvi deo vežbe. Drugi deo će se održati na poligonu Pasuljanske livade.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

11.13 – Vežba: Teroristi napali farmaceutsku kompaniju, država poslala 300 specijalaca

Teroristička grupa izvela napad na farmaceutsku kompaniju u Vršcu. Prema scenariju, reč je o zajedničkoj akciji vojno-policijskih snaga protiv terorističke grupe koja je napala farmaceutsku kompaniju, izmestila se u selo Orešac i za taoce uzela putnike autobusa.

Cilj je da se taoci neutrališu a taoci oslobode – država na njih šalje 300 specijalaca sa oklopnim vozilima i podrškom dronova i helikoptera iz vazduha.

Nakon neutralisanja meta, timovi prilaze i zauzeće pozicije za upad u objekat. Dejstvo se nastavlja po teroristima koji su uspeli da se izvuku iz objekta.

11.06 – Počela vežba “Odgovor 2021”

Počela vežba “Odgovor 2021”, odnosno prikaz na poligonu Orešac.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Александар Вучић (@avucic)

11.00 – Vučić stigao na poligon “Orešac”

Predsednik Vučić stigao je na poligon “Orešac” i pozdravio je vojnike.

Vežbi su prisustvovali i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, ministri odbrane Nebojša Stefanović, unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Vakcine sa Torlaka poslate na KONTROLU u Moskvu: Ruski stručnjaci ODUŠEVLJENI onim što su videli 

Vežba se istovremeno izvodila na poligonima „Orešac” i „Pasuljanske livade” i u njoj učestvuje oko 1.500 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice MUP-a.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

U završnici zajedničke vežbe danas je više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na dva poligona prikazala deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar